Lezing KVG Venray

Venray | Het Katholiek Vrouwen Gilde Venray houdt op maandag 13 maart om 14.00 uur een lezing voor haar leden in De Kemphaan in Venray.

De lezing draagt de titel Van Romanov tot Oranje Nassau en wordt gegeven door Marie Therese Ter Haar. De Russische grootvorstin Anna Pavlona werd in 1840 koningin der Nederlanden en vanaf deze tijd zijn de Russische Romanovs verbonden met het huis van Oranje Nassau. Anna is de over-overgrootmoeder van prinses Beatrix. Veel uiterlijke kenmerken zijn terug te vinden in de huidige Koninklijke familie, alsook in hun karaktertrekken. Ter Haar is oprichter en eigenaar van de Empirique Rusland en Oost-Europa academie in Arnhem. Zij leerde Rusland kennen in de communistische tijd en maakte er het einde van de koude oorlog mee. Zij verblijft nog steeds een aantal maanden per jaar in Rusland en volgt de ontwikkelingen op de voet.

De Locht

Melderslo | In streekmuseum De Locht in Melderslo mogen kinderen op zondag 12 maart een vogelkastje timmeren. Ze worden daarbij geholpen door leden van vogelwerkgroep 't Hökske uit Horst-Sevenum. Leden van Draaiorgelclub Noord-Limburg geven op zaterdag en zondag toelichting bij de bouw van kleine draaiorgeltjes en bij het maken van orgelboeken en orgelpijpen. Het museum is open op woensdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur De bijzondere activiteiten beginnen om 11.00 uur. Voor meer informatie: www.museumdelocht.nl.