Afbeelding
Foto:

Straatkinderen dupe crisis

Meerlo/Venlo | De straatkinderenorganisatie AMAR in Rio de Janeiro (Brazilië) en de 750 (straat)kinderen en jongeren en hun gezinnen die deze organisatie bijstaat, zijn de dupe van de diepe crisis waarin het land verkeerd.

Reden voor de Noord-Limburgse stichting Sint Martinus om in actie te komen voor deze kinderen. "Door de crisis in Brazilië heeft AMAR het zeer moeilijk", zegt de Venrayse vicevoorzitter Bernard Ruyten. "Ik ken AMAR erg goed omdat ik er zelf een aantal keren geweest ben. De leiders doen geweldig werk voor de straatkinderen en hun families. Ik ondersteun deze oproep van zuster Adma dan ook van harte en hoop dat mensen en organisaties uit Noord-Limburg de straatkinderen in Rio willen ondersteunen."

Teja Muller uit Venlo, die al vele jaren in Rio woont, is ambassadrice van de Stichting Sint Martinus en de straatkinderen. Zij heeft vaak contact met AMAR en ziet dat de organisatie het nu erg moeilijk heeft. Directrice zuster Adma Cassab Fadel van AMAR, die samen met de Limburgse missionaris Martin Cox AMAR heeft opgericht, heeft een noodkreet rondgestuurd naar bevriende relaties en de Martinusstichting. Ze schrijft: "AMAR doorstaat een kritisch moment ten gevolge van de crisis die Brazilië en onze internationale partners teistert, van wie het grootste deel van de steun kwam voor deze projecten, en ook vanwege de terugtrekking van grote sponsoren in Brazilië als Petrobras en Rexam. Onze Italiaanse vrienden vangen in deze tijd honderden Afrikanen op en Noord-Europa, landen als Duitsland, België, Oostenrijk en Nederland, voelt zich genoodzaakt aandacht te schenken aan gevluchten volkerengroepen uit Syrië en Turkije. Gezien deze situatie beleven we een kritiek moment en kunnen we niet meer rekenen op deze bronnen die tot hier van cruciaal belang waren voor de ontwikkeling van ons werk. We proberen nog steeds te vechten voor de continuïteit van ons werk en rekenen op de steun van vrienden, zoals jullie, die zich betrokken en gevoelig voelen voor dit probleem. Het is de enige mogelijkheid om door te gaan met ons werk." Zuster Adma doet een beroep op allen die het kunnen om een bijdrage te leveren in hun werk. Nederlandse en Belgische particulieren en organisaties die een handje kunnen/willen helpen kunnen dat doen via de Stichting Sint Martinus. Meer informatie bij voorzitter René Poels (Meerlo) van de Martinusstichting (06-294798241). Het bankrekeningnummer van de stichting is: Rabobank NL86RABO01774.12.089. Website: www.stichtingsintmartinus.nl.

Foto: vicevoorzitter Bernard Ruyten uit Venray (rechts) en voorzitter René Poels uit Meerlo (midden).