Afbeelding
Foto:

Zwarte markt in evenementenhal

Oostrum | In Evenementenhal Venray wordt op zondag 26 maart van 9.00 tot 16.30 uur opnieuw een zwarte markt met een grote braderie gehouden.

Er kan door de bezoekers naar hartelust worden gesnuffeld tussen oude spullen, serviesgoed, keukenspullen, boeken, sieraden, speelgoed, curiosa, elektrische apparaten en kleine meubels. Ook voor versnaperingen is gezorgd. Er staan zo'n zeshonderd kramen in de evenementenhal aan de Voorde 30 in Oostrum.


De Kantfabriek

Horst | Museum de Kantfabriek in Horst laat de geschiedenis van textielnijverheid en -industrie in de regio Horst zien.

Ze organiseert wisselexposities, workshops en andere activiteiten op het gebied van textielkunst en handwerken. In de Kantfabriek zijn ook de streekgeschiedenis en stamboomgegevens uit het Land van Kessel samengebracht.

Museum de Kantfabriek biedt bezoekers toegang tot een groot aantal boeken met gegevens uit de kerkregisters en akten van de burgerlijke stand uit de gemeenten Venray, Meerlo/Wanssum, Horst, Sevenum, Maasbree, Helden, Kessel en Blerick. Topstuk in het museum is de bekende gouden peelhelm die in 1910 is gevonden in de Peel. De bibliotheek voor streekgeschiedenis is geopend tijdens de openingstijden van het museum.