Halve finale Emma van der Zanden

Orebro | Tafeltennisster Emma van de Zanden uit Venray nam in het carnavalsweekend met de Nederlandse jeugdselectie succesvol deel aan een internationaal jeugdtoernooi in Orebro in Zweden.

In de open klasse wist ze zich via een tweede plaats in de kwalificatieronde te plaatsen voor de hoofdronde. Ze behaalden daarin zeges op de Russische Anastasia Beresneva en de Zweedse Selma Zetterling. Tegen de Noorse Katarina Wetzel leed ze een nederlaag. In de hoofdronde was de Duitse Anastasia Bondarova te sterk voor Emma. In de klasse onder 14 jaar begon Emma in de eerste ronde met een zege op de Engelse Natalia Ianau.

Door een zege op de Luxemburgse Dominique Kieffer in de tweede ronde plaatste ze zich voor de kwartfinale. Daarin was ze eveneens te sterk voor de Russische Vasillisa Danalova. In de halve eindstrijd moest ze met 3-0 (11-8, 11-2 en 11-7) haar meerdere erkennen in Yat Hoon (Hong Kong).


Bowling Vereniging Venray afdeling jeugd

Venray | In de Harrie Claessens-League heeft Luca Onano zijn leidende positie met verve verdedigd.

Met 426 en 121 pins als hoogste game wist hij iedereen achter zich te houden. Jorn Jansen was met 128,25 gemiddeld de beste speler van de dag. Hij scoorde met 157 pins ook de hoogste game van de dag. Maddy Jansen scoorde bij de meisjes met 156 pins de hoogste game. Marius Ewals deed met een gemiddelde van 115,50 goede zaken en klom naar de derde plek. In de stand gaat Luca Onano nu op kop met 147,44 punten, gevolgd door Giel van Gorp met 98,24. Marius Ewals bezet nu met 73,26 punten de derde plaats. Zaterdag 4 maart wordt om 10.00 uur de negende speelronde van de huisleague gespeeld.


Topdartsters naar evenementenhal

Oostrum | Met de inschrijvingen van Deta Hedman, Lisa Ashton en Aileen de Graaf is de volledige vrouwentop 3 van de BDO-ranking vertegenwoordigd op HAL Open en HAL Masters in Venray.

Hedman is de nummer een van de BDO-ranking en won eerder dit jaar Bauhaus Dutch Open Darts. Ashton staat op plek twee in de ranking en verdedigt zowel haar HAL Open-titel als HAL Masters. Ook bij de mannen hebben zich weer prominente namen ingeschreven, onder wie Mark McGeeney, winnaar van Bauhaus Dutch Open.

Titelverdedigster Ashton stond net als Hedman ook dit jaar in de finale van Bauhaus Dutch Open. Ashton verloor, maar gooide in deze finale wel de hoogste finish ooit bij de vrouwen op televisie: 160. Bij de mannen hebben Maikel Verberk en Mark McGeeney zich deze week ingeschreven. Verberk is regerend HAL Masters kampioen bij de jeugd. Die titel won hij ook al in 2015. McGeeney won deze maand Bauhaus Dutch Open.

HAL Open Darts vindt plaats op zaterdag 18 maart, HAL Masters op zondag 19 maart. In totaal wordt er ruim 13.750 euro aan prijzengeld verdeeld. Beide toernooien tellen mee voor de BDO ranking, de Finder Darts Masters ranking en WDF jeugdranking.