Afbeelding
Foto:

Zilvervos voor Reinier Thiesen

Meerlo | Carnavalsvereniging De Vöskes in Meerlo reikte zondag tijdens de carnavalsmis de Zilvervos uit aan Reinier Thiesen (72).

De bij deze onderscheiding behorende versierselen werden hem overhandigd door prins Paul Coenders van De Vöskes. De in Meerlo geboren en getogen Thiesen kreeg deze hoogste dorpsonderscheiding voor zijn onmetelijke inzet voor de dorpsgemeenschap Meerlo in de breedste zin van het woord.

Hij is van jongs af aan actief voor de Meerlose gemeenschap. Als bestuurslid van de KAJ, de bouw van een sport- jeugdaccommodatie Bergsbos, lid van fanfare Eendracht Meerlo, de Rutbachkapel en actief voor de Vrienden van de fanfare. Hij zet zich in voor de kerkgemeenschap als penningmeester/kerkbestuurslid, als organisator van de jaarlijkse Stille Omgang, als collectant en het schrijven van memoriams van dorpsgenoten in 't Klokje.

Bovendien maakte hij altijd opnames van de jaarlijkse revue van carnavalsvereniging De Voskes, de vereniging waarvoor hij in 1985 prins carnaval was. Ten slotte was hij zeer actief binnen de KBO, zowel lokaal, provinciaal als landelijk.

Reinier Thiesen zette Meerlo internationaal op de kaart met zijn 's werelds grootste verzameling geluidsdrager van het kerstlied Stille Nacht, Heilige Nacht.

Het bijzondere is verder dat hij al vele jaren lid is van de Zilvervoscommissie die jaarlijks dorpsgenoten voordraagt aan de carnavalsvereniging voor deze hoge onderscheiding. Maar van deze voordracht was Reinier Thiesen niet op de hoogte.