Afbeelding
Foto: Ron Koenen

Doelenkwartet in Theehuis

Venray | Het Doelenkwartet verzorgt op zondag 5 maart vanaf 15.30 uur een optreden in het Theehuis van het Odapark in Venray.

Het Doelenkwartet is een van de belangrijkste strijkkwartetten in Nederland op het gebied van de hedendaagse klassieke muziek. Ze zijn ware ambassadeurs van de strijkkwartetten uit 20e en 21e eeuw en hebben zich tot doel gesteld om het strijkkwartet springlevend te houden. Er staan meer dan 200 werken op hun repertoire. Het strijkkwartet heeft zijn thuisbasis in het concertgebouw de Doelen in Rotterdam.

Behalve op de belangrijkste concertpodia in Nederland treden ze op in onder meer Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Componisten zoals John Adams, Wolfgang Rihm, Willem Jeths en Peter Jan Wagemans en hun contacten met hedendaagse componisten dragen bij aan de onderscheidende signatuur van het Doelenkwartet. Veel werken zijn op cd uitgebracht en ze werden onder andere onderscheiden met de Edition Choice of The Grammophone en meerdere keren genomineerd voor de Deutsche Schalplattenpreis.

Op het programma staan: Anton Webern Fünf Sätze, John Cage Delen uit Apartment House, Anton Webern Sechs Bagatellen, Andries van Rossum Four is one en Dimitri Shostakovitsj Strijkkwartet no.5 in Bes op.92. Kaarten kunnen verkregen worden via www.theehuisconcerten.nl, rechtstreeks bij de ticketsite https://theehuisconcerten.avayo.nl/agenda of te koop in het Theehuis voor aanvang van de uitvoering.


Stormschade in Overloon

Overloon | Tijdens de storm die over het land raasde is donderdagavond aan de Raaijweg in Overloon een boom ontworteld.

Daarbij werden enkele auto's op de parkeerplaats naast het sportcafé beschadigd. De eigenaars van de auto's zaten in het sportcafé. Twee wagens liepen lichte schade op, een derde auto had een gesneuvelde ruit, enkele deuken in het plaatwerk en een kapotte spiegel.

De brandweer van Vierlingsbeek heeft de boom in stukken gezaagd en de weg weer vrij gemaakt. Er vielen geen gewonden.