Open dag Vincent van Gogh Venray

Venray | Vincent van Gogh doet op zaterdag 18 maart mee aan de landelijke Open dag van de Zorg.

Van 12.00 tot 15.00 uur opent de organisatie de deuren van het nieuwe dienstencentrum; de historische kapel op Servaashof in Venray die sinds enkele maanden dienstdoet als werk-, vergader- en ontmoetingsplek. Voor iedereen die kennis wil maken met de geestelijke gezondheidszorg is er tijdens de open dag een gevarieerd programma. Op meerdere tijdstippen start er een rondleiding door het dienstencentrum. In 2015 is Vincent van Gogh gestart met de verbouwing van de kapel en de oude keuken, het is nu een duurzame, inspirerende werkomgeving geworden die uitnodigt tot ontmoeting en samenwerking.

Op verschillende tijdstippen is er voorlichting over persoonlijkheidsstoornissen, GGZ in de wijk en innovaties in de zorg. Er worden vragen beantwoord over psychiatrische ziektebeelden en het aanbod hierin.

Bij de verslaving preventiewerkers kunnen de bezoekers terecht voor alcohol- en drugsvoorlichting. In de alcoholsimulator kan worden ervaren wat de invloed van alcohol is op het rijgedrag. Tijdens de workshop Stress de baas, leren de aanwezigen omgaan met stress. Verder zijn er rondleidingen door het Museum Psychiatrie Venray. Verder zijn er ook activiteiten voor kinderen.


20 jaar cel Geert G.

Den Bosch | Geert G. uit Baarlo is maandag door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot 20 jaar cel voor het medeplegen van doodslag op Karim Fourkour en Fouad Bendella uit Venray in 2006.

De twee Venraynaren werden betrapt tijdens een inbraak in een hennepkwekerij. Vervolgens werden ze doodgeschoten. Het Openbaar Ministerie had 25 jaar cel geƫist. Eerder veroordeelde de rechtbank in Maastricht G. tot dertig jaar cel. Daar ging hij tegen in hoger beroep. De hoofddader van de dubbele moord, Lau Geeraets uit Arcen, werd door de rechtbank veroordeeld tot levenslang. Kort na dit vonnis pleegde hij zelfmoord in zijn cel. De zaak bleef lange tijd onopgelost, totdat Geert G. besloot te gaan praten in 2014. Dit gebeurde nadat hij werd geconfronteerd met een afscheidsbrief van Geeraets nadat die een zelfmoordpoging had gedaan in de cel. Tevens zou de Arcenaar tegenover een medegevangene de moord hebben bekend. Ook de naam van Geert G. zou hierbij genoemd zijn. Na zijn bekentenis wees G. de politie waar de lichamen van Karim Fourkour en Fouad Bendella begraven lagen, vlak bij het voormalige huis van Lau Geeraets in Arcen.