Afbeelding
Foto: Zwemschool Joke

Ook fysiotherapie Zwemschool Joke

HEIDE | Zwemschool Joke start dinsdag 4 april en vrijdag 5 met nieuwe groepen Aquafit. Tevens is het mogelijk Aquatic Therapie, Hydrotherapie en Halliwick te volgen. Daarnaast kunt u voortaan ook een afspraak maken in de praktijk van Fysiotherapie Joke Janssen.

Aquafit is een actief beweegprogramma in kleinschalig groepsverband waarbij het doel is fit en vitaal te blijven in een ontspannende sfeer. Tijdens Aquafit gaat u onder leiding van fysiotherapeute Joke Janssen bewegen in ondiep warm water. Tijdens de lessen wordt er gewerkt aan conditie, spierversterking, bewegingsmogelijkheden in de gewrichten en coördinatie. De oefeningen worden met diverse materialen zoals gewichten, plankjes, ballen en halters ondersteund. Aquafit is voor jong en oud. Verschillende doelgroepen kunnen deelnemen aan de lessen Aquafit. U kunt denken aan artrose, reuma, fibromyalgie, neurologische aandoeningen (CVA, Parkinson en MS) spierziekten, balansproblemen en overgewicht. Aquafit is ook geschikt voor orthopedische aandoeningen (pre- en postoperatief van nieuwe heup of knie). Neemt u deel aan Aquafit dan zal er eerst met de fysiotherapeute een intake plaatsvinden. Tijdens de intake worden uw gezondheid, doelen en verwachtingen besproken.

Als u een keer wilt komen kijken en eventueel wilt meedoen, dan kunt u gebruikmaken van een proefles.

Het is ook mogelijk om op individuele basis onder leiding van een fysiotherapeute te bewegen in het water. Hiervoor is er een Hydrotherapie of Aquatic Therapie. Er wordt een individueel programma opgesteld met behandeldoelen, klinimetrie en evaluatiemomenten.