Expositie

Venray | Mart van den Munckhof toont in maart zijn tekeningen in de bibliotheek van Venray. veel mensen kennen het werk van Mart van den Munckhof door zijn posts op Facebook.

Dit snelle maar ook vluchtige medium past goed bij de tekeningen die hij maakt. Hij tekent vaak snel even tussendoor en post het dan ook snel, voornamelijk op ansichtkaartgrootte. Hij gebruikt graag felle kleuren en tekent voornamelijk met pen, kleurpotloden en soms met acrylverf. Van den Munckhof is begonnen met poppetjes tekenen in saaie lessen op het Boschveldcollege in Venray. Al vele jaren maakt hij cartoons voor de Horster carnavalskrant De Klos.

De Amerikaanse cartoonist John Callahan, evenals de Nederlander Gummbah, spreken hem enorm aan. Verder laat hij zich inspireren door kunstenaars als Biene Feld, Caspar David Friedrich, Carla Weckesser, Milton Avery, Gregory Grenon, Jan van Schoonhoven en Sally Josten uit Horst (Snoobles Art Sally). Zij brengen hem ook op ideeën om nieuwe dingen uit te proberen.

Oud papier

Venray | Leden van de Zangers van St. Frans halen op woensdag 8 maart oud papier op in de wijken Landweert 1 en Landweert 2. Het papier goed gebundeld en op tijd aan de straatkant neerzetten. Er wordt begonnen met ophalen vanaf 18.30 uur.