Huisartsenpost gaat 's nachts sluiten

VENRAY | De huisartsenpost in medisch centrum Wieënhof in Venray gaat met ingang van 3 april 's nachts dicht. Voor spoedgevallen kunnen patiënten tussen 's avonds elf uur en 's ochtends acht uur voortaan alleen nog terecht bij de spoedpost in Venlo.

Het is binnen een jaar de tweede sluiting die de regio Venray treft. Vorig jaar verdween al de nachtapotheek uit medisch centrum Wieënhof. De reden die huisartsencoöperatie Cohesie nu opgeeft is dezelfde. Er zijn te weinig mensen die 's nachts van de spoedhulp aan de Leunseweg gebruik maken.

De huisartsenpost (hap) in Noord-Limburg kent nu nog twee locaties: Venlo en Venray. De post verzorgt spoedgevallen buiten de kantooruren. Zodat in de avond, nacht, het weekeinde en tijdens feestdagen er altijd zorg is voor klachten die niet kunnen wachten tot het eerstvolgende spreekuur van de eigen huisarts. Alle huisartsen in Noord-Limburg werken bij toerbeurt op de posten in Venlo en Venray.

Huisartsencoöperatie Cohesie meldt dat het besluit tot sluiting genomen is om de acute huisartsenzorg in regio te verbeteren. In tegenstelling tot in Venray wordt de huisartsenpost in Venlo wel druk bezocht. Sinds juli 2015 is deze huisartsenpost onderdeel van Spoedpost Noord-Limburg. Naast de huisarts zijn in de post in Venlo ook de GGZ-crisisdienst, tandartsen, dienstapotheek en spoedeisende hulp van het ziekenhuis gehuisvest. Volgens Cohesie gaat er voor patiënten niet veel veranderen. Wanneer zij 's nachts niet naar de huisartsenpost in Venlo kunnen komen, dan worden artsvisites ingezet. De huisartsenpost in Venray blijft in de weekenden (van 8.00 tot 23.00 uur) en doordeweeks tot 23.00 uur gewoon open. Cohesie heeft het besluit genomen na overleg met de zorgverzekeraars CZ en VGZ en het Huis voor de Zorg.


Triomfboog verhuist op Servaashof

VENRAY | De triomfboog bij de entree van het hoofdgebouw van Vincent van Gogh aan de Stationsweg krijgt een nieuwe plek.

Het voormalige hoofdgebouw wordt in juni gesloopt. Het is niet mogelijk de triomfboog op deze plaats te behouden. Venray Monumentaal en Heemschut Limburg wijzen op de bijzondere cultuurhistorische en artistieke waarde van de triomfboog met het keramische reliëf van kunstenaar Hugo Brouwer. Na het zorgvuldig verwijderen van het kunstwerk zal de triomfboog straks een centrale plaats krijgen in de nog aan te leggen belevingstuin op Servaashof.