Laboratorium ISO-gecertificeerd

Beugen | Het laboratorium van Maasziekenhuis Pantein heeft het internationaal erkende ISO-kwaliteitscertificaat behaald.

Op basis van die ISO-certificering kennen Zorgverzekeraars laboratoria de A-status toe. Dit is de hoogst haalbare kwalificatie. Behalve voor het Maasziekenhuis zelf is deze kwaliteitserkenning belangrijk voor alle zorgorganisaties en instellingen, waarvoor het laboratorium van het Maasziekenhuis ook onderzoek uitvoert. Met de ISO-certificering is de werkwijze van het laboratorium naar een nog hoger niveau aangescherpt en zijn uitslagen nog sneller beschikbaar. Zo worden spoedbepalingen bij levensbedreigende situaties binnen een uur geleverd. Voor alle overige analyses geldt nu dat 99 procent op dezelfde dag klaar is.

Dit betekent een betere dienstverlening, snellere uitslagen en daardoor een grotere bijdrage aan een juiste diagnose. Dat alles komt de patiënten weer ten goede. En dáár draait het uiteindelijk om, zo laat het Maasziekenhuis weten.


Jola Mode: toegankelijk en vernieuwend

VENRAY – Eindelijk is het zover, zaterdag zal Jola Mode feestelijk heropend worden. "We hebben de winkel zodanig veranderd, dat onze klanten het veel ruimere aanbod op een overzichtelijke manier kunnen vinden", vertelt Theo Rademakers, retailmanager van Jola Mode.

Afgelopen maand is er hard gewerkt om van Jola Mode, gelegen aan de Grote Markt 5, een grotere, mooie en overzichtelijke winkel te maken die voldoet aan de verwachtingen van nu.

De winkel van Jola Mode in Venray is één van de 80 Jola-modewinkels. "Onze winkels moeten een uitstraling hebben waarbinnen onze klanten zich thuis voelen. Tevens hebben we ons personeel nog beter geschoold, zodat zij de klanten nog beter kunnen helpen en informeren. Service staat bij ons erg hoog in het vaandel. Wij willen dat iedereen bij ons met plezier en vol tevredenheid hun aankopen doen", vertelt Theo Rademakers.

Bij Jola Mode vindt de bezoeker mode in het zogenaamde middensegment tegen zeer scherpe prijzen. "We zijn ook veel korter op de modemarkt gaan zitten. Dat betekent dat we de modetrends heel actueel volgen."

De heropening van Jola Mode vindt zaterdagochtend plaats. Een feestelijke gebeurtenis met diverse activiteiten en aanbiedingen voor jong en oud. Kom zaterdag op de foto met uw nieuwste aankoop. Zondag kunnen kinderen zich laten schminken en worden er ballonfiguren gemaakt.

Natuurlijk heeft Jola Mode ook allerlei mooie aanbiedingen rondom de heropening. In de advertentie in deze krant kunt u voor een deel zien wat die aanbiedingen zijn. Loop gerust binnen bij de vernieuwde winkel van Jola Mode.


Vocal Group Transparant

Venray | Het was een succesvol 2016 voor VGT met onder andere optredens in het Concertgebouw van Amsterdam, de OpenPoortenDag in Buggenum, het Limburgs Korenfestival in Roermond en de Kerst-inn in Venray.

Ook 2017 belooft een druk jaar te worden. Te beginnen met het voorjaarsconcert, samen met Angel's Rule en The Good, the Bad and the Ugly, op 1 april in de St. Annakapel in Venray. Op 19 april is er het traditionele Oranjeconcert, met gastoptredens van Vocal Group in the Mood, in De Witte Hoeve in Venray. Verder gaat VGT optreden in Buggenum op de OpenPoortenDag en de Kasteeltuinen van Arcen (Herfstconcert). Als klap op de vuurpijl verzorgt VGT samen met het Reünie Orkest Limburgse Jagers in december een kerstconcert in Venray. Het orkest bestaat dit jaar 25 jaar en maakt in 2017 een jubileumtour door Limburg. Kaarten voor het voorjaarsconcert van 1 april zijn vanaf 8 maart te verkrijgen bij Jamin in Venray. Vocal Group Transparant is een gemengd koor van 105 zangers en zangeressen. Het koor heeft een eigen dirigent en vocale coach.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met secretaris Lea Rongen via telefoon (0478)580 017, 06-43448942 of via e-mail info@vocalgrouptransparant.nl. Zie ook www.vocalgrouptransparant.nl.


Roemer bij debat Metameer

Stevensbeek | Woensdag 15 maart, de dag van de Tweede Kamerverkiezingen, vindt op Metameer een verkiezingsdebat plaats.

Op de locatie Kloosterstraat gaan landelijke en lokale politici met elkaar in debat. Stevensbeekse leerlingen bepalen over welke stellingen gedebatteerd wordt en stemmen op de winnaar van elke debatronde.

Het verkiezingsdebat is georganiseerd door docenten mens en maatschappij van Metameer voor leerlingen van vmbo 3, vmbo 4, havo 4 en vwo 4. Voor het debat in Stevensbeek heeft Metameer toezegging van SP-leider Emile Roemer, CDA-Kamerlid Erik Ronnes, Lisa Westerveld raadslid GroenLinks in Nijmegen en landelijke kandidatenlijst GroenLinks, Luc Brouwers raadslid in Gennep en kandidaat-Kamerlid voor de PvdA en Judith Logtens gemeenteraadslid van de VVD in Boxmeer.

Deze politici debatteren over onderwerpen die leerlingen aanspreken en belangrijk vinden. Bovendien roepen zij per stelling iemand tot winnaar uit en beantwoorden zelf enkele vragen die aansluiten bij het thema van de stelling.