Afbeelding
Foto:

Nieuwbouw Inther van start

Venray | Inther gaat een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum (R&D) bouwen naast het hoofdkantoor langs de A73 in Venray. Het 'Technocenter' levert op termijn 80 voltijdbanen op bij het bedrijf zelf en bij toeleveranciers. Afgelopen vrijdag onthulden wethouder Jan Loonen en gedeputeerde Twan Beurskens samen met de directie van Inther het bouwbord voor het project.

In het Technocenter gaan hoogopgeleide medewerkers aan de slag met het bedenken en bouwen (van prototypes) van nieuwe hardware concepten. Het gaat om hoogstaande technologische oplossingen voor het automatiseren van het verzamelen en verpakken van producten. Daarvoor bouwt Inther een gebouw van 2000 m2.

Inther is een internationaal opererende leverancier van logistieke automatiseringssystemen. De klant kan bij het Venrayse bedrijf op één adres met alle logistieke vraagstukken
aankloppen.

De kern van de oplossingen bestaat altijd uit eigen moderne software. Inther levert complete logistieke systemen die hoge prestaties leveren voor een betaalbare prijs.

"Dankzij onze oplossingen realiseren onze klanten grote kostenreducties, terwijl tegelijkertijd de capaciteit, productiviteit, bezettingsgraad, customer service en kwaliteit worden verhoogd. Met Inther spelen onze klanten in de Champions League van de logistiek", zegt Paul Hermsen, die samen met Martijn Herder het bedrijf leidt.

Inther werd 19 jaar geleden opgericht en is sinds 2012 gevestigd in een eigen kantoorpand op een zichtlocatie aan de A73. "Inther is zo'n bedrijf waar we als Venray en Limburg trots op kunnen zijn", zegt wethouder Jan Loonen (Economische Zaken). "Het is een schoolvoorbeeld van de hoogwaardige maakindustrie die zorgt voor de werkgelegenheid die we graag in onze gemeente hebben."

Foto Henk Lammen.


Veerpont even uit de vaart

Vierlingsbeek | De veerpont over de Maas tussen Vierlingsbeek en Bergen is tot en met zaterdag uit de vaart. De pont ligt op de werf voor onderhoud en voor een technische keuring. Zondag 5 maart gaat het veer weer
varen.

Dans-je-vrij

Venray | Elke tweede vrijdag van de maand is er een dansavond van Dans-je-vrij in Den Hoender in Venray. Er wordt muziek gedraaid van de jaren '60 tot nu. Iedereen laat elkaar de ruimte om te dansen zoals bij hem of haar past, los dansen, stijldansen en lijndansen, salsa en cumbia. Iedereen is welkom.