Maascourt Masters succesvol afgesloten

Venray | De vijftiende editie van Maascourt Masters in de tennishal in Venray is met succes afgerond. In dit toernooi werd gespeeld in vier klassen, ingedeeld naar speelsterkte: de talentenklasse, de futureklasse, de challengerklasse en de profklasse.

De finalewedstrijden vonden zondag plaats. In de challengerklasse bij de meisjes won Britt Jeurissen (13) van Roos Maassen (12). Roos zegevierde wel in het dubbel in de futureklasse, samen met Anne Jeuken. Bij de jongens mannen in dezelfde klasse was dertiger Marco Janssen in de finale te sterk voor de 14-jarige Roy Boots. In de profklasse stonden trainer en leerling tegenover elkaar, net als vorig jaar: Ron van der Wouw (30) versloeg in de finale Youp Caris (20). De grootste beker die bij de prijsuitreiking werd overhandigd, die van talent van het jaar, mocht mee naar huis met Luc Keijsers (10). Hij won in de finale van zijn trainingsmaatje Alex Deatc (10). Twee leerlingen konden hun titel prolongeren. In de profklasse dames won Resie Hoeijmakers (25) van Nicole Boots (18). Resie pakte ook de zege in het dubbel in de profklasse, samen met Ank van den Broek (29). In de futureklasse won Quinten Donders (13) voor de tweede keer de titel. In een wedstrijd met veel emoties wist hij te winnen van zijn trainingsmaatje Mees Strous (13). Eigenaar en trainer Twan Lensen van Maascourt was na afloop tevreden: "Ons doel vijftien jaar geleden was om de jeugd die bij Maascourt traint aan zoveel mogelijk wedstrijden te laten deelnemen. In de winter zijn er weinig wedstrijden en toernooien, vandaar dat het nu plaatsvindt. Het is een extra mentale uitdaging, omdat je wedstrijden speelt tegen je trainingsmaatjes. Dat geeft veel spanning, omdat de kinderen elkaar van de trainingen kennen. Het komt voor dat goede vrienden tegenover elkaar staan in een finale. Dat maakt dit zo'n uniek toernooi. Voor mij en de andere trainers zijn het gouden momenten, als we de kinderen zien groeien, zowel bij winst als bij verlies. Het gaat dan niet alleen om de techniek van het spel, maar ook om de mentale kracht. Heel bijzonder!"

De uitslagen van de dubbels zijn als volgt:

Futureklasse dames dubbel: 1. Anne Jeuken/Roos Maassen. 2. Roos Clabbers/Anne Nellen Futureklasse heren dubbel: 1. Tim van den Berg/Sebastian Deatc. 2. Yanick Baljet/Mees Strous

Challengerklasse dames dubbel: 1. Pleuntje Bongers/Lynn de Meulemeester. 2. Suus Elbers/Ilse Wijers

Challengerklasse heren dubbel: 1. Mees Rottgering/Sander Rottgering. 2. Syze Hendriks/Jeroen Velthuizen

Profklasse dames dubbel: 1. Ank van den Broek/Resie Hoeijmakers. 2. Nicole Boots/Joyce Lauf

Profklasse heren dubbel (foto): 1. Wouter van der Waerden/Ron van der Wouw. 2. Roderik Lennart Zaalberg/Tim Cornelissen.