Raayland College deels ontruimd

Venray | Het Raayland College aan de Leunseweg in Venray is dinsdagmorgen deels ontruimd nadat er gaslucht in het schoolgebouw was geroken.

Door Ron Koenen

De hoofdgaskraan werd vervolgens dichtgedraaid. Brandweer, ambulance en politie rukten na de melding massaal uit. Ondanks onderzoek van de brandweer en energiebedrijf Enexis blijft onduidelijk waar de gaslucht vandaan kwam.

"Er is geen gas gemeten, en dit is ook niet op een andere manier waargenomen", zegt woordvoerder Guido van Herten van de Veiligheidsregio Limburg-Noord. Volgens Van Herten was het gas in een aantal lokalen, gangen en andere schoolruimtes te ruiken. "Enkele leerlingen klaagden ook over hoofdpijn. De gebouwen B en C zijn vervolgens uit voorzorg ontruimd. Daarna zijn rond de 1000 leerlingen door de BHV-medewerkers en de docenten naar sporthal De Wetteling gedirigeerd."

De ontruiming is volgens de woordvoerder 'erg rustig verlopen'. Vanwege de onderzoeken werden, na overleg met het schoolbestuur, de leerlingen van de getroffen gebouwdelen aan het begin van de middag naar huis gestuurd.

De gaslucht werd rond 10.15 uur geroken. Specialisten van de brandweer verrichten dinsdagmiddag nog extra metingen in de gebouwen B en C van de middelbare school. Leerlingen en docenten met activiteiten in gebouw A bleven wel gewoon aanwezig op de school. De brandweer heeft geen enkel idee wat de oorzaak van de gaslucht zou kunnen zijn.