De Peelkorf blijft in titelrace: 16-8

De Peelkorf-Rooi 16-8 (4-5). Doelpunten De Peelkorf: Lisa Verlijsdonk (7x), Linda Verlijsdonk (3x), Janneke Jenneskens en Marly van Asten (beiden 2x), Tina Janssen en Pia Bartray.

Venray | In sporthal De Wetteling wonnen de korfbalsters van De Peelkorf zondag de thuiswedstrijd tegen Rooi: 16-8. De gasten gaven in de eerste helft prima partij en gingen met een kleine voorsprong rusten: 4-5. Na de thee maakte De Peelkorf het verschil. De thuisploeg verdedigde sterk en waar in de eerste helft de kansen niet voldoende werden afgemaakt, scoorden de Ysselsteynse korfbalsters nu maar liefst twaalf keer. Lisa Verlijsdonk was met zeven treffers uitstekend op schot. De overige treffers kwamen op naam van Linda Verlijsdonk (3x), Janneke Jenneskens en Marly van Asten (beiden 2x), Tina Janssen en Pia Bartray. De strijd om de zaaltitel in de hoofdklasse wordt op de slotdag, zondag 5 maart, beslist. Prinses Irene, Altior en De Peelkorf, alle drie de ploegen wonnen zondag, delen de koppositie. In Heeswijk-Dinther treffen Altior en De Peelkorf elkaar in een rechtstreeks duel om de titel. Prinses Irene speelt thuis tegen Olympia/DOS en heeft op papier de makkelijkste klus. Naast de kampioen promoveert ook de nummer twee naar de topklasse.


SVOC'01 wint topper: 17-13

SVOC'01-Rietvogels 17-13 (7-8). Doelpunten SVOC'01: Rian Willems en Fleur de Mulder (beiden 4x), Maartje Janssen en Sofie de Mulder (3x), Yvonne Classens (2x) en Debbie Wismans.

Venray | De korfbalsters van SVOC'01 wonnen in de overgangsklasse B de topper tegen Rietvogels. Het duel tussen de nummers twee en drie ging naar de thuisploeg: 17-13. In sporthal De Wetteling gingen de gasten met een kleine voorsprong de rust in: 7-8. Na de thee kwam SVOC'01 op schot en met tien treffers werd de winst in eigen huis gehouden. Door de winst heeft het team van coach Edwin Griesheimer, met nog een wedstrijd te gaan, zich al verzekerd van de tweede plaats. Voor SVOC'01 scoorden Rian Willems en Fleur de Mulder (beiden 4x), Maartje Janssen en Sofie de Mulder (3x), Yvonne Classens (2x) en Debbie Wismans de doelpunten. Op de laatste competitiedag, zondag 5 maart, speelt SVOC'01 het uitduel tegen Odio, aanvang 12.10 uur.

Raymond Celak uit Linne is de nieuwe hoofdtrainer van korfbalvereniging SVOC'01 uit Oirlo/Castenray. Celak heeft als trainer ruime ervaring bij clubs uit de top- en hoofdklasse. Dit seizoen is hij trainer/coach van de korfbalvrouwen van Stormvogels uit Luyksgestel. In zijn eerste seizoen staat hij met Stormvogels voorlaatste in de topklasse zaalkorfbal. Celak is de opvolger van Edwin Griesheimer die aan zijn derde en laatste seizoen bezig is bij SVOC'01.


Knappe zege Merselo: 8-5

Merselo-SVO 8-5 (5-4). Doelpunten Merselo: Marieke van Rheden (3), Femke Claessens, Aniek van den Heuvel, Jacqueline van Meijel, Angela Litjens en Lisa Verhoeven.

Overloon | De korfbalsters van Merselo pakten zondag in de tweede klasse A een knappe zege op SVO uit Ooij. Het duel werd met 8-5 gewonnen door de thuisploeg, die door deze winstpartij stijgt naar de tweede plek op de ranglijst. De twee ploegen maakten er, zeker in de eerste helft, een spannende wedstrijd van. Pas in de tweede helft, na een 5-4 ruststand, wist het beter spelende Merselo afstand te nemen van de tegenstander. Met nog een duel te spelen is Merselo nu gestegen naar de tweede plaats op de ranglijst. Op de slotdag, zondag 5 maart, gaat Merselo op bezoek bij Alico, aanvang 11.30 uur.


De Peelkorf A1 in kruisfinale NK

Ysselsteyn | De Peelkorf A1 heeft zich geplaatst voor de kruisfinales van de Nederlandse korfbalkampioenschappen voor A-teams uit de hoofdklasse.

Het NK vindt op zaterdag 11 maart plaats in sporthal De Wetteling in Venray. De Peelkorf verzekerde zich van een kruisfinaleplaats door afgelopen weekend te winnen van Dakos A1 (9-10). Er zijn nu drie van de vier deelnemers aan de kruisfinales bekend. Naast De Peelkorf zijn dat Rosolo A1 en Swift A1. De Peelkorf A1 treft als nummer drie van de hoofdklasse in de kruisfinale op Swift A1 uit Velden. Op de slotdag van de competitie, zaterdag 4 maart, strijden Dakos en De Korfrakkers om het vierde en laatste ticket.


Tafeltennissers onderuit: 4-6

Red Stars-SKF 4-6. Punten Red Stars: Ronald Bogaard en Frank van der Vleuten (beiden 2x).

Venray | De tafeltennissers van Red Stars, uitkomend in de tweede divisie B, verloren zaterdag in de eigen tafeltennishal in Venray van titelfavoriet SKF. De gasten uit Veenendaal gingen, na een spannende wedstrijddag tussen twee ploegen die qua niveau aan elkaar gewaagd zijn, met een 4-6 zege naar huis. De Red Stars-spelers Ronald Bogaard en Frank van der Vleuten wonnen beiden twee van hun drie enkelspelen, maar verloren samen het dubbelspel. Tom Thijssen bleef puntloos. Red Stars 2, ook uitkomend in de tweede divisie, klopten de reserves van SKF met 6-4. Op zondag werd Desmond Janssen in Hilversum eerste in zijn poule en plaatste zich voor de finale van de E-senior meerkampen.