Judoka's Verhagen in de prijzen

Venray | Vier judoka's van Sportinstituut Verhagen hebben gestreden om het eremetaal op de Limburgse judokampioenschappen tot 15 jaar.

Giel Smits won de voorrondes en plaatste zich voor de finale. Die verloor hij en de tweede plaats was zijn deel. Cem Verheijen won een paar partijen, maar verloor de halve finale. Daarmee plaatste hij zich voor de kleine finale voor de derde plaats. Die won hij vervolgens met overmacht. Storm Krebbers verloor in de voorronde, maar kwam uiteindelijk ook in de kleine finale net wat tekort. Lyam van der Groef verloor zijn twee partijen en werd daardoor uitgeschakeld. Giel Smits en Cem Verheijen hebben zich met hun prestatie voor het Nederlands kampioenschap in Tilburg geplaatst. Foto: links Giel, rechts Cem.

Basketballers te laat wakker

Springfield-Jumpers'76 81-70. Topscorers Jumpers'76: Dirk Laurense (31) en Peter Hoeijmakers (12).

Berlicum | De basketballers van Jumpers'76 verloren zaterdagavond in de eerste klasse het middenmootduel met Springfield. De gasten uit Venray gingen in Berlicum met 81-70 onderuit. Het gebrek aan trainingsintensiteit in de laatste weken liet zich goed zien in het eerste kwart. De tegenstander ging fel van start en had de fysieke overhand in onderlinge duels. Het verschil werd echter van buiten de driepunterlijn gemaakt. Met vier vroege driepunters van drie verschillende spelers keken de heren van Jumpers'76 na het eerste kwart direct tegen een achterstand van 22-7 aan. In het tweede kwart kwamen de gasten beter in hun spel. Met name Dirk Laurensse pakte de leiding met een aantal sterke drives naar de baskets. Jumpers'76 sloot het tweede kwart met 19-22 winnend af. In de eerste vier minuten na rust kon Jumpers'76 nog redelijk in het spoor van de tegenstander blijven. Hierna stokte de aanval bij Venray echter volledig en kon Springfield de wedstrijd met een 19-3 run volledig op slot gooien: 70-43. In het laatste kwart kon Jumpers'76 via fast-breaks van onder anderen Loek Claessens en Justin Gommans een respectabele einduitslag van 81-70 op het scorebord zetten.

Op zaterdag 4 maart staat de derby tegen Bakel op het programma om 19.00 uur in sporthal 't Zand in Bakel.