Holthees wint met minimaal verschil

Holthees-SVS 1-0 (1-0).

Doelpunt: Ser van Es.

HOLTHEES | Na twee nederlagen tegen SVOC'01 en Astrantia won Holthees voor het eerst in het nieuwe jaar in de vijfde klasse G. De thuiswedstrijd tegen SVS uit Stevensbeek eindigde in een krappe en zwaarbevochten 1-0 zege.

Holthees kwam niet goed uit de startblokken. Het eerste gevaar kwam van de bezoekers maar Tim van Houdt bracht redding op de doellijn.

De winnende treffer viel al in de 18e minuut. Uit een dieptepass van Guus van Bree omspeelde Ser van Es de doelman en hij schoot raak: 1-0.

Holthees verzuimde daarna de tweede treffer te scoren. Uit een vrije trap van Ser van Es verdween de bal via een SVS-verdediger op de paal. Na een uur kwamen de bezoekers uit Stevensbeek een paar keer gevaarlijk opzetten. Met goede reddingen voorkwam keeper Peter van den Heuvel de gelijkmaker. In de 78e minuut kwam Holthees goed weg toen de bal op de onderkant van de lat belandde. In de slotfase trof Ser van Es ook nog de lat.

Sporting ST gelijk op bezoek bij VCH

VCH-Sporting ST 2-2 (1-1).

Doelpunten: Dave van Rijswick en Ramon Rutten.

BLERICK | Hekkensluiter Sporting ST speelde in de vijfde klasse E met 2-2 gelijk op bezoek bij VCH in Blerick.

Al na twee minuten scoorde Dave van Rijswick maar de arbiter annuleerde de treffer vanwege buitenspel. Na een kwartier nam de thuisploeg vanuit buitenspelpositie de leiding. Ditmaal negeerde de leidsman het vlagsignaal waardoor Sporting ST tegen een 1-0 achterstand aankeek.

Dave van Rijswick bracht nog voor rust de stand in evenwicht: 1-1. Sporting ST had het meeste balbezit en vertoefde ook het vaakst op de vijandelijke helft.

Na de pauze zette Ramon Rutten, na een snelle aanval op aangeven van Dave van Rijswick, de bezoekers op een 1-2 voorsprong. Een kwartier voor tijd kwam VCH nog op gelijke hoogte: 2-2. Sporting ST had wellicht meer verdiend maar positief was dat er in dit duel veel kansen werden gecreƫerd.