Ysselsteyn wint zonder problemen

Meterik-Ysselsteyn 0-3 (0-2).

Doelpunten: Frank Jespers, Teun Spreeuwenberg en Dennis Teunissen.

METERIK | Koploper Ysselsteyn won op bij bezoek bij runner-up Meterik verdiend en onbedreigd met 0-3 in de vierde klasse F.

De Ysselsteyners begon voortvarend aan de wedstrijd. De zeer strijdlustige bezoekers namen al na zeven minuten de leiding. Uit een voorzet van aanvoerder Paul Jeurissen tikte Frank Jespers de 0-1 binnen.

Na het flitsende begin zakte het spelpeil. Ysselsteyn bleef de betere ploeg omdat Meterik geen vuist kon maken. Vijf minuten voor rust liep de ploeg van trainer Ruud Jenneskens verder uit. Stan Bouten zette Teun Spreeuwenberg vrij voor de keeper en de middenvelder schoot beheerst de 0-2 binnen.

Ook na de thee was Ysselsteyn heer en meester. Het was duidelijk te zien dat het voor Meterik pas de eerste wedstrijd na de winterstop was. Terwijl de Ysselsteynse ploeg al voor de derde keer in 2017 in actie kwam.

Zo beleefde Ysselsteyn vrij onverwacht toch een makkelijke middag. Nadat paal en lat de 0-3 in de weg stonden, sloeg topschutter Dennis Teunissen tien minuten voor tijd doeltreffend toe: 0-3.


'Dit is mijn laatste seizoen bij Merselo'

MERSELO | Topschutter Bas Litjens (35) is bezig aan zijn laatste seizoen bij Merselo.

"Fysiek wordt het te zwaar", zegt de veel scorende spits. "Ik heb vooral last van mijn nek en rug. Ik merk dat ik steeds meer tijd nodig heb om te herstellen."

Litjens debuteerde in 1999 in de geel-zwarte hoofdmacht. Na een uitstapje naar Volharding in het seizoen 2007/07 deed hij een paar jaar geleden een stap terug naar het derde elftal. Om toch weer terug te keren in het Merselose vlaggenschip. Hij hoopt op een mooie afsluiting met het kampioenschap in de vijfde klasse G. "Jazeker, dan is het mooi geweest."

Avondje stappen velt SVOC-doelman

OIRLO | Mikey Ellery komt dit seizoen vermoedelijk niet meer in actie voor SVOC'01.

De doelman is herstellende van een dubbele kaakbreuk die hij vorige maand opliep na een avondje stappen in Venray. "In de pizzeria kreeg ik met iemand een woordenwisseling", vertelt de 25-jarige Oirlonaar. Toen hij eenmaal buiten was, sloeg zijn belager toe. "Hij kwam ineens van achter aanzetten en sloeg me vol op mijn gezicht. De onderkaak bleek op twee plaatsen gebroken te zijn."

Ellery heeft aangifte gedaan bij de politie vanwege mishandeling. De identiteit van de dader is bekend.