SSS'18 moet buigen in slotfase

Bekkerveld-SSS'18 3-2 (2-1).

Doelpunten: 10. Koen Verlinden 0-1; 40. Thommie Vluggen 1-1; 45. Thommie Vluggen 2-1; 59. Koen Voesten 2-2; 85. Stefan Frank 3-2.

SSS'18: Massop; Wijenberg, Van Bree, Venhuizen en Rutten; Rommen (Luydens), Wout Janssen, Voesten en Lucassen; Joosten en Verlinden.

HEERLEN | Met Teun van Bree en Koen Verlinden terug in het elftal reisde SSS'18 af naar Heerlen voor de ontmoeting met het hooggeklasseerde Bekkerveld in de eerste klasse D. Lang zag het ernaar uit dat de Overloners een punt zou meenemen uit Zuid-Limburg. Maar in de slotfase sloeg Bekkerveld alsnog toe: 3-2.

De Overloonse hekkensluiter nam na tien minuten brutaal de leiding. Koen Verlinden werd met een lange bal gelanceerd en de topschutter haalde onhoudbaar uit: 0-1. Een mooie opsteker voor de geel-zwarten zo vroeg in de wedstrijd. Zoals te verwachten viel kwam Bekkerveld daarna steeds sterker opzetten. SSS'18 werd in het defensief gedrongen door de vlot combinerende thuisploeg.

Tot vijf minuten voor rust wist het team van trainer Ales Jurcik stand te houden. Bij de 1-1 gelijkmaker zag de Overloonse verdediging er niet goed uit. En op slag van rust kreeg SSS'18 een nieuwe domper te verwerken toen Thommie Vluggen opnieuw toesloeg: 2-1. Na de thee kozen de Overloners voor het offensief. Wederom hadden de bezoekers vrij snel succes. Het was Koen Voesten die een vlotlopende aanval doeltreffend afrondde: 2-2.

De tweede helft verliep vrijwel hetzelfde als het eerste bedrijf. Na de tegengoal voerde Bekkerveld de druk op het Overloonse doel op. Toch wist SSS'18 via de counter enkele keren gevaarlijk uit te breken. Er ontstonden gevaarlijke momenten voor beide doelen maar de 2-2 bleef op het scorebord staan. In de 85e minuut kreeg de Overloonse hekkensluiter het deksel op de neus. De soms ongrijpbare Thommie Vluggen glipte langs enkele tegenstanders en hij vond invaller Stefan Frank voor het doel: 3-2. De Overloners gaven zich niet zomaar gewonnen en persten er nog een slotoffensief uit. Het dichtst bij de 3-3 was de opgekomen Teun van Bree die met een snoeihard schot de korte hoek zocht. Maar met een knappe redding wist keeper Pim Gubbels de 3-2 zege vast te houden.

Oostrum omzeilt weer lastige klip

EWC'46-Oostrum 1-3 (0-1).

Doelpunten: Chris Wilschut, Marwin Hermans en Kenny Lommen.

WELL | Welhaast onopgemerkt sluipt Oostrum naar de top in de vierde klasse F. Na zeges op de Brabantse outsiders DSV en Olympia'18 bonden de rood-witten ook EWC'46 aan de zegekar. In Well sloeg de ploeg van trainer Ron Spruit met 1-3 toe.

In het eerste kwartier ging het duel tussen de nummers drie en vier gelijk op. De Wellse thuisploeg trof in de beginfase de paal terwijl de lat een Oostrumse treffer in de weg stond.

Na 21 minuten namen de rood-witten de leiding. Uit een voorzet van Wes Wilmsen dook Chris Wilschut alleen voor het doel op en hij verschalkte de keeper: 0-1. Nog voor rust verscheen Marwin Hermans vrij voor het doel maar hij strandde op de Wellse sluitpost. Na de pauze deed EWC'46 er een schepje bovenop. "We kwamen wel wat onder druk te staan, maar echt grote kansen kreeg de tegenstander niet", zei trainer Ron Spruit. Halverwege de tweede helft viel de beslissing. Uit een steekbal van Rob Verlinden kwam Marwin Hermans opnieuw in kansrijke positie en nu was het wel raak. "Dat doelpunt viel op een perfect moment", vond Spruit. Vier minuten later konden de Oostrumers wederom juichen. Wes Wilmsen gaf opnieuw een zuivere voorzet en Kenny Lommen kopte de 0-3 binnen. In de slotfase kon het aangeslagen EWC'46 nog de eretreffer scoren: 1-3. Met de overwinning nam Oostrum revanche voor de eerdere 0-1 nederlaag tegen de Wellse ploeg.