Volharding verrast met knappe zege

Volharding-Schaesberg 2-1 (0-1).

Doelpunten: 32. Martijn Sangen 0-1; 70. Tim Brouwer 1-1; 90. Tom Kessels 1-2.

Scheidsrechter: Bechay (Cuijk). Toeschouwers: 150. Gele kaart: Tim Brouwer, Patrick van Kempen (Volharding) en Roel Romeyn (Schaesberg)

Volharding: Vullings; Schepens, Gerrits, Kessels en Van Kempen; Verstegen, Evers en Blenckers (68. Beurskens); Lenkens (67. Tissen), Van Rens (56. Reijnders) en Brouwer.

VIERLINGSBEEK | Eindelijk zat het Volharding eens mee in de eerste klasse D. De rood-witten zorgden voor een daverende verrassing door thuis medekoploper Schaesberg met 2-1 te verslaan. Daarmee kwam een einde aan een magere periode van vier duels die slechts een punt opleverde.

Vaak zat het de Vierlingsbekers tegen in de slotfase. Zondag op sportpark Soetendaal waren de rollen eens omgedraaid. Verdediger Tom Kessels bezorgde zijn ploeg in de slotminuut de zo belangrijke drie punten.

Sinds lange tijd kon Volharding weer eens op volle sterkte aantreden. Mark Blenckers en Jip Verstegen maakten op het middenveld hun rentree. Toch kon de thuisploeg voor rust amper een vuist maken tegen de Zuid-Limburgers. In de 32e minuut namen de bezoekers de leiding. Op aangeven van uitblinker Danny Latten scoorde Martijn Sangen de 0-1. Schaesberg verzuimde nog voor rust het duel op slot te gooien. Eenmaal bracht de paal redding voor Volharding.

Direct na de hervatting was Schaesberg weer dicht bij de 0-2 maar Patrick van Kempen haalde de bal van de lijn. Daarna kantelde de wedstrijd. Vooral na de driedubbele wissel van trainer Sjoerd van der Coelen. Met het inbrengen van Kevin Reijnders, Rick Tissen en Joep Beurskens kwam meer passie en strijd in de ploeg.

Twintig minuten voor tijd viel de gelijkmaker. Topschutter Tim Brouwer schoot zijn tiende treffer binnen: 1-1. Een kwartier voor tijd verrichtte doelman Job Vullings een cruciale redding bij de allerlaatste kans van Schaesberg. De slotfase was voor de Vierlingsbekers. Nadat de drie invallers ieder een gevaarlijk moment kenden, sloeg Volharding in de slotminuut toe.

Tom Kessels veroverde de bal op het middenveld en stuurde Kevin Reijnders aan de rechterkant op avontuur. Reijnders trok de bal voor naar de doorgelopen Kessels die hoog opspringend bij de tweede paal schitterend raak kopte: 2-1.


Volharding oefent op zondag 5 maart

VIERLINGSBEEK | Volharding komt op inhaalzondag 5 maart niet in actie in de eerste klasse D. De Vierlingsbekers hebben geen achterstallige duels. Volharding oefent op 5 maart thuis om 12.00 uur tegen Venlosche Boys.