De indianen wonnen tijdens het Vorstebal in Schouwburg Venray de grote beker.
De indianen wonnen tijdens het Vorstebal in Schouwburg Venray de grote beker. Foto: Hoedemaekers Venray

Kleurrijk spektakel

Venray | Rob van Lieshout hield zaterdagavond in de vernieuwde foyer van Schouwburg Venray als vorst van vastelaovesvereniging De Piëlhaas weer zijn eigen feestje: het Vorstebal.

Het Vorstebal was voor veel kleurrijk en fantasievol uitgedoste bezoekers, die over de rode loper de foyer betraden, de uitgelezen kans om Rob te eren voor zijn rol als vorst. In verschillende categorieën, variërend van eenlingen tot grote groepen, lieten de bezoekers hun nieuwe pakken en acts zien aan het trio en natuurlijk de vorst. De grieperige vorst bleef echter niet lang. "Ik ben ongeveer 1,5 uur op het Vorstebal geweest, en toen mijn nest weer ingedoken."

Peel en Maas TV pakt tijdens de vastelaovesviering in Venray extra uit. De komende dagen zijn op de lokale zender niet alleen heel veel foto's, maar onder meer ook uitgebreide tv-verslagen van de prinseninstallatie in Schouwburg Venray en de optocht in Venray te zien. Het programma begint vrijdag met een verslag van het scholencarnaval in de wijk Landweert. Zaterdagavond is op Peel en Maas TV een registratie van de prinseninstallatie te zien en zondag een verslag van de Roetsj en het Iensjekke. Maandagavond wordt verslag gedaan van de optocht van Venray, dinsdag van het carnaval in enkele dorpen en Aswoensdag wordt een punt gezet achter de carnavalsuitzendingen met de afsluiting van de vastelaovend door De Piëlhaas op de Grote Markt in Venray. Op de tv-pagina staat het complete uitzendschema.