Afbeelding
Foto: Ron Koenen

De Gouden Keaver 2017

Holthees | Twee jaar geleden werd in Holthees-Smakt een nieuwe onderscheiding in het leven geroepen door de dorpsraad en carnavalsvereniging De Keavers: De Gouden Keaver.

Deze orde van verdienste wordt uitgereikt aan mensen die zich jarenlang belangeloos hebben ingezet voor Holthees en Smakt.

Tijdens de dorpsraadsvergadering is Jeanne Jansen-Gooren uit Holthees door alle aanwezige verenigingen verkozen als de persoon die de tweede Gouden Keaver in de historie van Holthees/Smakt in ontvangst mag nemen.

De orde van verdienste wordt uitgereikt aan Jeanne Jansen, omdat ze zich al vele jaren sterk maakt voor Holthees en Smakt. Sinds november 1993 is ze lid van de dorpsraad en verzorgt ze de uitgave van het dorpsblad voor Holthees en Smakt 't Krentje. Verder heeft ze binnen de dorpsraad sinds 2001 ook het dorpsradenoverleg onder haar hoede.

Jeanne is getrouwd met Wiel en ze hebben drie kinderen. De gehele familie is op vele fronten actief of actief geweest binnen verschillende verenigingen in Holthees-Smakt. Omdat Jeanne al vele jaren bescheiden op de achtergrond opereert, maar haar mening zeker niet onder stoelen of banken steekt, wordt ze voor haar belangeloze inzet in het zonnetje gezet.

Op zaterdag 25 februari om 19.00 uur wordt tijdens de carnavalsmis in de St. Jozefkerk in Smakt, de Gouden Keaver uitgereikt aan Jeanne Jansen-Gooren. Iedereen die haar een warm hart toedraagt is welkom.


De 3 Biggetjes

Wanssum | De vrijwilligers van Kiendermerge Wanssum staan op dinsdag 28 februari op de planken met het nieuwe stuk De 3 biggetjes.

Moeder varken stuurt haar drie biggetjes de wereld in om een groot en sterk huis te bouwen. Hiermee moeten de biggetjes zich beschermen tegen de grote boze wolf. De wolf eet namelijk graag biggetjes. De biggetjes zijn het niet met elkaar eens over hoe ze hun huisje gaan bouwen, dus bouwen ze ieder voor zich een eigen huis.

Het ene huisje is steviger dan het andere. Hoe zal het verlopen als de wolf probeert de huisjes om te blazen? De voorstelling De 3 biggetjes vindt plaats in De Zandhoek aan de St. Leonardsweg 1 in Wanssum en begint om 11.11 uur.