Bas Philipsen (Merselo) glipt tussen de SVOC'ers Maikel Wismans (r) en Sid Peeters door.
Bas Philipsen (Merselo) glipt tussen de SVOC'ers Maikel Wismans (r) en Sid Peeters door. Foto: Simone Swinkels

Bas I regeert ook op veld

SVOC'01-Merselo 1-4 (1-2).

Doelpunten: 23. Camiel Kroonen 0-1; 23. Rob Houwen 1-1; 31. Bas Litjens 1-2; 57. Daan Hendriks 1-3; 68. Bas Litjens 1-4. Scheidsrechter: Thomassen (Deurne). Toeschouwers: 100. Gele kaart: Rens Wismans (Merselo).

SVOC'01: Classens; Marcelis, Rijbroek, Deenen (72. Peters) en Jenneskens; Wismans (72. Velthuyzen), Peeters en Tacken; Rob Houwen, Danny Houwen en Loonen (81. Versteegen).

Merselo: Van Soest; Vermunt, De Klerk (61. Veltrop), Bas Philipsen en Van Rooij; Michels (74. Tim Philipsen), Kroonen (81. Pelzer) en Wismans; Hendriks, Litjens en Melskens.

Door Henk Willemssen

OIRLO | Prins Bas I regeert niet alleen in het rijk van De Zagewetters maar ook op het voetbalveld. Tussen alle carnavalsactiviteiten door besliste de voetballende Merselose prins in Oirlo de derby tegen SVOC01. Bas Litjens scoorde zelf twee keer en stond aan de basis van de twee andere treffers: 1-4.

Door de derbywinst sloegen de geel-zwarten de aanval van SVOC'01 op de koppositie af in de vijfde klasse G.

Zaterdagavond hielden De Zagewetters het Knorrebal. Als prins moest Bas Litjens uiteraard tot het laatst toe blijven. Pas om half vier rolde hij zondagochtend zijn bed in. Om na een paar uurtjes slaap eerst bij zijn moeder aan te schuiven voor de traditionele zondagse soep. Vervolgens zette hij koers naar Vredepeel waar de Klutetrappers hun prinsenreceptie hielden. Daarna was hij net op tijd in Oirlo voor de warming-up van de topper tegen SVOC'01. "Prins word je maar een keer in je leven. Daarom wilde ik alles meemaken", vertelde Litjens na afloop. "Ik ben nu wel kapot na de wedstrijd. Ik heb gisteravond geen pilsje minder gedronken. Het verbaasde me ook dat het vandaag zo goed ging." Geen moment heeft hij eraan gedacht om voetbalvrij te nemen. "Nee, het voetballen laat ik niet schieten. Ook al ben ik moe of ik geblesseerd. Dat zal ik nooit laten merken. En zeker niet nu we er zo goed voorstaan. Volgend week met carnaval heb ik de hele week vrij. Dan kan ik genoeg uitrusten."

Merselo verdedigde zijn koppositie met verve. De thuisploeg miste de geschorste captain Marthijn Coppers en doelman Mikey Ellery (gebroken kaak). Bij Merselo was Ahmad Qurishi geschorst. De zo gevreesde voorhoede van de tricolores werd aan banden gelegd door de felle Merselose verdedigers. De geel-zwarten hadden voetballend meer in hun mars. Uit een verre corner van Tom Michels slingerde Bas Litjens de bal opnieuw voor het doel en Camiel Kroonen kopte raak: 0-1.

Bij de aftrap kenden de geel-zwarten even een zwak moment. Rob Houwen verscheen vrij voor het doel en het stond direct weer gelijk: 1-1. Na een halfuur leidden de bezoekers weer. De opgekomen linksachter Niels van Rooij gaf een hoge voorzet bij de tweede paal waar Bas Litjens koppend scoorde: 1-2. Ook na pauze domineerde de ploeg van trainer Marcel Peters. SVOC'01 kreeg geen grip op het middenveld en Merselo bleef telkens dreigend. Op aangeven van Bas Litjens scoorde Daan Hendriks de 1-3. Rob Houwen werd nog een keer gevaarlijk maar keeper Bram van Soest redde. Aan de overzijde bracht aanvoerder Bart Jenneskens redding op de doellijn na een schot van Daan Hendriks. De wederom attente Bas Litjens was ter plekke om de rebound te verzilveren: 1-4.