Gehavend Venray wint bij De Valk

De Valk-Venray 1-2 (0-1).

Doelpunten: Armend Shala en Wesley Deenen.

SV Venray: Strumpen; Egelmeers, Keijzers, Wismans en Van der Waerden; Peeters, Van Mil en Kersten; Deenen, Janssen (65. Touratzidis) en Shala (85. Tastan).

VALKENSWAARD | De flink gehavende Venrayse ploeg behaalde in Valkenswaard een knappe 1-2 overwinning op concurrent De Valk in de eerste klasse D. Door de belangrijke zege namen de rood-witten weer wat meer afstand van de bedreigde zone.

Het was voor trainer Stef Sijbers behoorlijk puzzelen. De verrassende 1-2 zege op koploper Meersen van twee weken geleden had zijn sporen nagelaten. Frank Gielens bleek achteraf een gebroken neus te hebben opgelopen en Joy Koenen, Danny Pelzer en Abe Stiphout waren na hun gele kaart geschorst. "Het was passen en meten om het elftal samen te stellen", zei Sijbers. In het centrum van de defensie koos hij voor Ruud Keijzers, uit het tweede elftal, en Jordy Wismans. Beiden maakten hun rentree na een lange afwezigheid. Wismans was bijna een jaar uit de roulatie na een zware knieblessure. "Het was een gok die goed heeft uitgepakt", aldus Stef Sijbers.

Ook Dimitris Touratzidis is weer bijna hersteld. Eind september, thuis tegen De Valk, liep de aanvaller een knieblessure op die hem bijna vijf maanden aan de kant hield. Zondag loste hij in het laatste halfuur spits Jordi Janssen af. "We hebben eigenlijk hetzelfde gespeeld als tegen Meerssen. Gewoon heel compact", verklaarde Stef Sijbers. "Ondanks alle wisselingen stond het elftal organisatorisch goed. De Valk kon vrijwel geen openingen vinden."

In de eerste helft kwam het meeste gevaar van de Venraynaren. Wesley Deenen was twee keer dicht bij de openingstreffer. Die viel vlak voor de pauze toch. Vanaf de hoek van het strafschopgebied schoot Armend Shala raak: 0-1.

Snel na de hervatting sloeg Venray opnieuw toe. Vanaf het middenveld vond Angelo van Mil de naar binnen getrokken rechterspits Wesley Deenen die vrij voor het doel opdook: 0-2. Wesley Deenen kreeg nog een kans op de 0-3 maar op het beslissende moment struikelde hij over de bal. De Valk legde zich niet bij de dreigende nederlaag neer. De Brabanders gingen steeds meer opportunistisch spelen. Tien minuten voor tijd werd een hoge bal binnengekopt: 1-2. "Het waren nog tien spannende en benauwde slotminuten", zei Sijbers. Er speelden zich enkele hachelijke momenten voor het Venrayse doel af maar de rood-witten sleepten de 1-2 voorsprong over de streep.


Venray naar Deurne

VENRAY | Op zondag 5 maart speelt Venray om 14.30 uur de inhaalwedstrijd uit tegen Deurne in de eerste klasse D.