Versteegen scoort voor Achilles'29

GROESBEEK | Niek Versteegen scoorde vrijdag zijn tweede competitietreffer voor Achilles'29 in de Jupiler League. Door het doelpunt van de 22-jarige aanvaller verkleinden de Groesbekers in de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax de achterstand tot 2-3. Verder kwam Achilles'29 - zonder de geschorste Freek Thoone – niet.

Door Henk Willemssen

"Jammer dat we geen punt konden pakken. We kwamen nog wel met 1-0 voor. Jong Ajax is een lastige tegenstander. Die gasten kunnen allemaal goed voetballen", zegt Versteegen die in een opgaande lijn zit bij Achilles'29. "Het gaat de laatste tijd inderdaad steeds beter. Ook met mij. Het was toch een grote overstap van Venray naar het profvoetbal."

In het begin van de competitie scoorde hij thuis tegen Telstar (1-2) zijn allereerste treffer in het betaald voetbal. De ex-Venraynaar staat sinds een aantal weken weer in de basis bij de hoofdmacht. Daarvoor kwam hij regelmatig uit voor Jong Achilles dat in de derde divisie uitkomt. "Bij Jong Achilles heb ik negen goals gemaakt. Ik denk in acht of negen duels. Samen met twee anderen ben ik topscorer van het team." Eind januari in de uitwedstrijd tegen OFC (6-2) scoorde hij liefst viermaal.

Niek Versteegen draait nu ruim een halfjaar mee bij Achilles'29. "In het begin had ik het wel zwaar. Het was een flinke stap omhoog en ik moest op mijn tenen lopen om aan te haken." De eerstedivisionist uit Groesbeek traint zes keer per week. "Op maandag en dinsdag iedere dag twee keer. Dan trainen we weer op donderdag en op vrijdag is de wedstrijd. Zaterdagochtend is het altijd uitlopen."

De aanvaller uit Ysselsteyn tekende vorig jaar een tweejarig contract. Hij hoopt dat Achilles'29 zich kan handhaven in de Jupiler League. "De laatste weken hebben we toch wel wat punten gepakt. En FC Dordrecht laat ook veel liggen."Met nog twaalf duels voor de boeg bedraagt de achterstand van de Groesbeekse hekkensluiter acht punten op FC Dordrecht dat voorlaatste staat. Alleen de laatste club degradeert naar de tweede divisie. "Jazeker heb ik goede hoop dat het ons gaat lukken. Al zal het niet makkelijk worden. We moeten nu snel punten gaan pakken om het gat te verkleinen."

Leunen verrast met zege op DSV

Leunen-DSV 1-0 (1-0).

Doelpunt: Sjoerd van de Winkel.

LEUNEN | Laagvlieger Leunen behaalde thuis een verrassende 1-0 overwinning op de nummer twee DSV in de vierde klasse F. De oranje-witten bezorgden hun nieuwe trainer Vincent van Sambeek de eerste zege na twee kansloze nederlagen tegen Ysselsteyn (0-5) en EWC'46 (0-4).

DSV, een van de best voetballende ploegen in 4F, liet zich blijkbaar verrassen door het agressieve spel van de thuisclub. Puur op basis van felheid creëerde Leunen een veldoverwicht. De Leunenaren kregen ook de beste kansen. Na een schot op de lat trof Sjoerd van de Winkel binnen het halfuur de kruising. In de 33e minuut was toch raak. Uit een steekbal van Gijs Mooren kwam Sjoerd van de Winkel op snelheid vrij voor de keeper en hij scoorde beheerst de 1-0. In de tweede helft kwam DSV opzetten maar het hardwerkende Leunen stond goed te verdedigen en gaf vrijwel niets weg. De bezoekers uit St. Anthonis namen meer risiso's door één op één te gaan spelen maar echt gevaarlijk werd het niet voor het doel van Timo Litjens. Met veel strijd sleepten de oranjemannen de zwaarbevochten 1-0 winst uit het vuur.

SV United haalt uit tegen HRC'27

HRC'27-SV United 0-5 (0-2).

Doelpunten: Michal Kolodziejski (2x), Kevin Koolhof (2x) en Indy Philips.

AFFERDEN | SV United won in Afferden onbedreigd met 0-5 van HRC'27 in de vijfde klasse G.

Na het rommelige eerste kwartier brak Michal Kolodziejski de score open met een verwoestend schot van buiten de zestien: 0-1. Een paar minuten later vond Stef van Berlo in de zestien Kevin Koolhof die de 0-2 binnenschoot. HRC'27 deed zijn best maar kwam niet verder dan enkele voorzetten die een prooi waren voor doelman Bas Rademacher. Aan de overzijde waren Tom Theeuwen en Indy Phillips gevaarlijk, maar voor de thee werd niet meer gescoord.

Vlak na de pauze werd Michal Kolodziejski gevloerd binnen de zestien. De arbiter had niet goed zicht op de situatie en wuifde het voorval weg. Een paar minuten later werd Rik van de Pasch neergelegd in het strafschopgebied. Ditmaal ging de bal wel op de stip. Kevin Koolhof schoot de strafschop feilloos binnen: 0-3. Het duel was beslist en SV United drukte door. Op aangeven van Rik van de Pasch verschalkte Michal Kolodziejski in twee pogingen de doelman: 0-4. Enkele minuten later was het weer raak.

Willem Peters brak na een combinatie met Michal Kolodziejski door over de rechterkant. Indy Phillips tikte de voorzet van dichtbij binnen: 0-5. De ingevallen Rik Tax zag zijn lobje net langs het doel verdwijnen. In de slotfase scoorde Rik Tax, uit een corner van Tom Theeuwen, toch maar het doelpunt werd vanwege een overtreding afgekeurd.

Einde aan mooie serie van BVV'27

De Zwaluw-BVV'27 3-0 (0-0).

OEFFELT | Op bezoek bij De Zwaluw (3-0 verlies) in Oeffelt kwam een einde aan de mooie serie van elf ongeslagen duels van BVV'27 in de vijfde klasse G.

De laatste nederlaag van de ploeg van trainer Jef Vels dateerde van 25 september toen thuis met 1-2 van De Zwaluw werd verloren.

In de eerste helft ging het duel in Oeffelt gelijk op. De Blitterswijckers claimden een penalty toen Lou van Kempen in kansrijke positie werd gehaakt binnen de zestien. Maar de matig leidende arbiter zag er geen strafschop in.

Meestal komt BVV'27 na rust beter voor de dag. Maar het was de thuisploeg die vlak na de pauze op voorsprong kwam: 1-0. Een kwartier later scoorde De Zwaluw de 2-0. De bezoekers konden niet meer terugkomen in de wedstrijd. Na de 3-0 kreeg BVV'27 nog wel kansen op de eretreffer maar die werden niet benut.