Afbeelding

Ruth Jacott in schouwburg

Venray | Benieuwd naar de mogelijkheden van de kleine zaal? Kom dan naar de voorstelling Onder de streep van Jasper van Kuijk op donderdag 9 maart om 20.30 uur in Schouwburg Venray.

Door wat op zijn website staat krijg je het idee dat Van Kuijk een talentvolle cabaretier is. Wint Cameretten en krijgt het Stijgend Applaus Stipendium. Schrijft een column in de Volkskrant. Mooie recensies ook: een boeiend verteller, kritische blik en prettig narrige persoonlijkheid. Verder brengt Remco Veldhuis met zijn voorstelling Lang verhaal kort een ongeautoriseerde samenvatting van die net zo vaak opgehemelde als vervloekte bijbel. Een razende rondleiding ver van de gebaande paden, door een 'gids' die net zo twijfelt over de inhoud als jij. Terwijl de klok onverbiddelijk doortikt komt hij de mooiste maar ook de meest verschrikkelijke verhalen tegen. En uiteindelijk zichzelf. Veldhuis durft van het monnikenwerk een programma te maken, waarin gelovige en ketter broederlijk bijeen in een humoristische interpretatie van de Heilige Schrift worden gedoopt. Remco Veldhuis is in de Venrayse schouwburg te zien op zaterdag 4 maart om 20.00 uur. Ook is Ruth Jacott (foto) weer terug! Ze zingt en ze swingt. Ze is stoer en sterk. Ze is van gevoel en van glamour. Dus hoog tijd dat Jacott terugkeert op de plek waar ze tot bloei komt: het theaterpodium. In haar nieuwe show Ruth trakteert de diva het publiek op haar grootste hits en recent Nederlandstalig werk. Ruth Jacott is te zien op woensdag 8 maart om 20.00 uur. Voor meer informatie over het complete theaterprogramma van Schouwburg Venray, of voor het reserveren van tickets, kijk op de website www.schouwburgvenray.nl.


De Locht

Melderslo | In streekmuseum De Locht in Melderslo wordt op zondag 26 februari brood gebakken in het authentieke bakhuisje. Kinderen mogen dan hun eigen broodje kneden, vormgeven en versieren. Daarna wordt het in de oven gebakken. Deze middag is ook de smid aan het werk. Het museum is open op woensdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Zie ook www.museumdelocht.nl.