Drie stembureaus minder op 15 maart

VENRAY | Bij de verkiezingen van de Tweede Kamer op woensdag 15 maart zijn er geen 26 maar 23 stemlokalen geopend in de gemeente Venray. Burgemeester Hans Gilissen heeft besloten twee stembureaus in Landweert en een in Brukske te sluiten.

De dertien kerkdorpen behouden hun stemlokaal. In de meeste dorpen kan gestemd worden in het gemeenschapshuis. Behalve in Merselo ('t Anker), Smakt (Pelgrimshuis) en Veulen (zaal 't Veule). In Venray blijven er nog tien over. In Landweert – met 7.000 inwoners de grootste wijk – waren voorheen drie stemlokalen. In wijkcentrum 't Stekske en in de scholen De Kruudwis en De Landweert. De laatste twee zijn nu komen te vervallen. In de wijk Brukske waren altijd twee lokalen: het PLIV aan de Mozartstraat en het wijkcentrum. Op 15 maart kan alleen nog gestemd worden in het nieuwe wijkcentrum.

Ruim 34.000 Venraynaren van achttien jaar en ouder ontvangen deze week een oproep. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer is de opkomst altijd het hoogst. De vorige keer, op 12 september 2012, was de opkomst in Venray 73,8 procent. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen, op 19 maart 2014, kwam 52,2 procent van de kiezers naar de stembus.