Wie wordt eerste Baas van Venray?

Venray | Op het Schouwburgplein in Venray vindt op zaterdag 16 september een nieuw evenement plaats: Baas van Venray.

Baas van Venray heeft dezelfde formule als het welbekende Spel zonder grenzen. "Gemeentedorpen en wijken uit Venray gaan de strijd met elkaar aan op het gebied van kennis, sport en behendigheid. Op het Schouwburgplein komen allerlei spectaculaire spellen te staan, maar ook het ouderwetse touwtrekken staat op het programma", zegt voorzitter Hans Kusters.

De organisatie is momenteel druk bezig met de voorbereidingen op het evenement, dat 's morgen om 10.00 uur start en 's avonds wordt afgesloten met een quiz. Daarna wordt met een feest een punt gezet achter de eerste editie, waarvoor zich inmiddels elf teams hebben opgegeven. "Met de Baas van Venray wordt het populaire Spel zonder grenzen in de gemeente Venray nieuw leven ingeblazen", legt Kusters uit. Hij is een van de vijf bestuursleden in de nieuw opgerichte stichting Baas van Venray. "Natuurlijk doen de teams mee om te winnen, maar vooral om er samen met de organisatie een leuke en gezellige happening van te maken".

Opgeven voor de Baas van Venray is nog altijd mogelijk. Elk team uit een dorp of wijk bestaat uit zes mannen en zes vrouwen met een minimumleeftijd van 18 jaar. De deelnemers moeten ook écht in het dorp of in de wijk wonen. Elk team hoeft alleen te zorgen voor eigen shirts en een eigen joker/mascotte om in te zetten bij het meeste favoriete spel (dubbele punten). Alle details, zoals, exacte tijden, de spelregels, de spellen/opdrachten etc, worden in een 'bidboek' vastgelegd. Bij de samenstelling van het team is het advies van de organisatie een goed mix te zoeken van de spelers. Denk aan: sportief, behendig, inzicht, kennis, tactisch. Captains van teams wordt gevraagd hun dorps- of wijkraad hierover te informeren en tevens een e-mail te sturen naar info@baasvanvenray.nl. Voor Blitterswijck, Merselo, Oirlo, Smakt, Veulen, Wanssum, Venray-centrum, Centrum West/Zuid, Landweert, Smakterheide, St. Antoniusveld en Vlakwater is de organisatie nog op zoek naar een captain, die een team uit zijn dorp of wijk wil samenstellen. "Het zou natuurlijk mooi zijn als we uit alle wijken en dorpen een team hebben dat meedoet", zegt Hans Kusters hoopvol. Het bestuur van de stichting Baas van Venray bestaat verder uit John van Ass, Sjriek Simons, André Tonen en Tom Teunis. Zij willen tevens een oproep doen. "Het lijkt ons geweldig om het Spel zonder grenzen-team dat aan het gelijknamige tv-programma meedeed, landskampioen werd en Europees kampioen, in het tv-seizoen 1971-1972, tijdens deze eerste editie van Baas van Venray in het zonnetje te zetten. Graag komen we in contact met de mensen van toen, of mensen die meer informatie hebben over de deelnemers die destijds aan dit populaire tv-programma deelnamen. We gaan er alles aan doen om dat team weer bij elkaar te krijgen om samen herinneringen op te halen. Want heel Venray zat tijdens die uitzendingen aan de buis gekluisterd." Iedereen kan zich melden op info@baasvanvenray.nl. Voor meer informatie hou de Facebookpagina Baas van Venray in de gaten. Binnenkort gaat ook de website in de lucht.