Afbeelding
Foto: Ron Koenen

Ruitersport Vlakwater

Venray | Ruitersportcentrum Vlakwater in Venray heeft zondag een onderlinge springwedstrijd en teamspringen gehouden.

In de eerste klasse gingen Valerie Jansen, Isabel van Ham, Esmee van der Bolt, Kaylin Laemers, Lizzy Voets, Chayenne Sabajo, Jacinda Salhi, Esmee Ensink, Merrit Hermans en Indy Hout van start. Zij behaalden allen een prijs. In de tweede klasse waren de prijswinnaars: 4. Lisa Smits met Polly. 3. Elke Verstappen met Lizzy. 2. Lieke Durand met Kaatje. 1. Maud Peeters met Gharfield. In de derde klasse waren de prijswinnaars: 4. Sharon Relouw met Vikki. 3. Laura Korsten met Gharfield. 2. Ilse Alards met Gharfield. 1. Milou van Herpen met Lizzy. In de vierde klasse waren de prijswinnaars: 4. Chinook Willms met Amor. 3. Mandy Alards met Vikki. 2. Eline Huisman met Karla. 1. Suzanne Steegh met Vikki. Bij het teamspringen hebben Eline Huisman met Karla en Chinook Wilms met Amor een tweede plek behaald. Er waren ook tweede plekken voor Lisa Smits met Polly en Elke Verstappen met Lizzy. De nummers een waren Lotte Puyn met Suzie en Jasmijn Kanters met Polly.

Van links naar rechts op de foto: Maud Peeters, Lieke Durand, Elke Verstappen en Lisa Smits (prijswinnaars klasse 2).


De Kantfabriek

Horst | De grootste uitleenbibliotheek op het gebied van textiel-, handwerkboeken en -tijdschriften van Nederland is sinds kort te vinden in de bibliotheek van Museum de Kantfabriek in Horst.

Onder andere de complete collectie STIDOC (Stichting Textiel Informatie en Documentatie Centrum) is er te vinden. Deze werd overgebracht vanuit Utrecht. Samen met boeken uit de collecties van LOKK (Landelijke Organisatie Kant en Kunst ), Museum de Kantfabriek en Weefnetwerk zijn er nu in de bibliotheek in Horst ruim 10.000 boeken. De bibliotheek brengt vele facetten van textiel in beeld. De boeken zijn ook online te bestellen. De catalogus is te raadplegen via www.museumdekantfabriek.nl.