Tweede verdachte overval opgepakt

Overloon | De politie heeft nog een tweede verdachte opgepakt voor drie recente overvallen, waaronder die op vakantiepark De Vers in Overloon. Het gaat om een 19-jarige inwoner van Lelystad.

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt. Eerder werd een 28-jarige gedetineerde voor dezelfde delicten in de kraag gevat. Hij is aangehouden in de gevangenis in Ter Peel in Evertsoord, waar hij een celstraf uitzit van 15 jaar voor zijn betrokkenheid bij de kofferbakmoord in Heerlen. De overvallen werden gepleegd tijdens weekendverloven van de 28-jarige. Hij zat onder licht regime in Ter Peel. Zijn detentie liep ten einde. Daarom had hij ieder weekeind verlof. In januari pleegde hij in Someren en Overloon vermoedelijk ook twee overvallen met andere daders. Bij een doorzoeking van zijn cel en zijn auto bij zijn arrestatie trof de politie vuurwapens en munitie aan.

De gewapende overval op de receptie van vakantiepark Landal Greenparks De Vers aan de Raaijweg in Overloon vond plaats op vrijdagavond 20 januari. Op dat moment waren drie medewerkers en tien gasten aanwezig. Even voor 20.00 uur kwamen twee daders de receptie binnen, duwden de aanwezigen op de grond en bedreigden hen met een vuurwapen. Een van de gasten, een man, raakte lichtgewond doordat hij van een van de indringers een tik in het gezicht kreeg. De daders gingen er vervolgens met een geldbedrag vandoor.


Forse omzet- en winstgroei OTTO Work Force

Venray | OTTO Work Force heeft zijn omzet en winst in 2016 flink zien stijgen. De winst van het Venrayse uitzendbureau voor Poolse werknemers verdubbelde tot bijna 6 miljoen euro. Ook de omzet nam flink toe, met ruim 8 procent tot 265 miljoen.

De positieve cijfers zijn volgens de arbeidsbemiddelaar voor het grootste deel te danken aan de economische groei. Met name vanuit logistieke bedrijven is er veel vraag naar personeel, zowel in Nederland als in Polen. In zowel Nederland als in Polen heeft OTTO zijn marktpositie verder weten te versterken.

Frank van Gool, voorzitter Raad van Bestuur OTTO Work Force: "We zijn zeer tevreden met de omzet- en winstgroei die we in 2016 hebben behaald. Op commercieel vlak heeft OTTO sterk gepresteerd en we hebben vooral in Nederland en Polen meer bedrijven aan ons weten te binden en meer omzet weten te boeken. Dagelijks zetten ruim 16 duizend ervaren en goed opgeleide medewerkers van OTTO zich in bij onze klanten. Met ons specialisme in onder andere de logistiek zorgen we voor maximaal rendement en continui¨teit voor onze klanten. We verwachten ook de komende jaren weer verder te kunnen groeien."

OTTO heeft het afgelopen jaar fors gei¨nvesteerd in innovaties zoals 'Best Match' en de 'Virtual Warehousetrainer'. Door nieuwe online recruiteringsmethoden in te zetten zorgt OTTO ervoor dat de kwaliteit van de instroom van medewerkers verder verbetert. Een training aan de hand van een virtuele werkplek zorgt ervoor dat medewerkers nog beter voorbereid zijn op hun nieuwe werkomgeving en hun eerste werkdag. Daarnaast heeft OTTO een eenvoudige online tool ontwikkeld waarmee klanten en flexmedewerkers feedback kunnen geven. Met deze gegevens wordt de dienstverlening telkens verbeterd met als doel om de tevredenheid onder medewerkers en de klanten verder te verhogen. In februari is de Raad van Bestuur van OTTO versterkt met de komst van Yolanda de Both (36) in de functie van CFO. Voor haar aantreden bekleedde Yolanda de Both verschillende managementfuncties bij Mars en Philips. Met het aantrekken van Yolanda de Both geeft OTTO invulling aan zijn ambitie om minimaal 50% van de (sub)topposities te laten bezetten door vrouwen.

OTTO heeft een voorziening genomen in verband met een discussie die het bedrijf voert met de Belastingdienst over de toepassing van de Wet Vermindering Afdracht (WVA). OTTO heeft gebruikgemaakt van de WVA, een overheidsregeling om educatie van medewerkers fiscaal te bevorderen. De situatie bij OTTO is niet uniek, veel bedrijven voeren op dit moment discussies met de Nederlandse autoriteiten over dit onderwerp. In de lopende procedure is voorlopig bepaald dat OTTO over de periode 2008-2011 een fiscale naheffing moet betalen. OTTO heeft tegen deze uitkomst hoger beroep aangetekend en het bedrijf ziet een goede uitkomst van dit beroep met vertrouwen tegemoet. Indien OTTO onverhoopt toch in het ongelijk wordt gesteld en de naheffing moet betalen, is OTTO voldoende solide om aan deze verplichting te voldoen. De bedrijfsvoering van OTTO komt hiermee niet in het gedrang.

OTTO Work Force is met 16.000 flexmedewerkers marktleider op het gebied van internationale arbeidsbemiddeling. OTTO Work Force is in 2014 en 2015 verkozen tot uitzendbureau van het jaar. De arbeidsbemiddelaar is met in totaal 45 kantoren actief in West-, Centraal- en Oost-Europa.


Red Passion 2.0

Venray | Guido's Orchestra speelt op zaterdag 11 maart in Schouwburg Venray de nationale première van Red Passion 2.0 met romantische ballads, swingende melodieën, humorvolle acts en spetterende soli.

Zangeres Wendy Kokkelkoren verrijkt het orkest met haar prachtige stem en brengt samen met popzanger Roy Verbeek ook enkele duetten ten gehore. De muzikale kwaliteiten van Guido, Wendy en het orkest, de fantastische lichtshow en de afwisseling tussen passie, humor en feest bezorgen de gasten een onvergetelijke avond.

Guido's Orchestra maakt van orkestmuziek een unieke eigentijdse beleving. Onder leiding van orkestleider Guido Dieteren transformeert het orkest popmuziek in swingende orkestarrangementen en maakt het van klassieke songs bruisende popmuziek.

Niet voor niets is Guido's Orchestra al twaalf jaar de muzikale rode draad van Symphonica in Rosso.