Referaat AVOS

Referaat AVOS

Venray | AVOS houdt op donderdag 2 maart de halfjaarlijkse algemene ledenvergadering in de Kemphaan. Dit is mede in het kader van het eenjarig bestaan van AVOS. AVOS is de snelst groeiende ouderenvereniging in de gemeente Venray.

Na de pauze wordt er mede vanwege deze feestelijke gelegenheid een referaat gehouden door Prof. Dr. Jo Bardoel. Dit referaat is uitsluitend bedoeld voor de leden van AVOS met uitzondering van een paar speciale gasten op verzoek van Jo Bardoel zelf. Mochten er mensen zijn die Bardoel nog kennen vanuit het verleden en van daaruit een speciale band met hem hebben dan kunnen zij hun interesse melden via e-mail info@avosvenray.nl Jo Bardoel is emeritus hoogleraar Communicatiewetenschap.

Hij werd geboren in Ledeacker (Sint Anthonis), haalde zijn gymnasiumdiploma aan het RK Lyceum voor Jongens in Venray en studeerde sociologie en massacommunicatie in Nijmegen. Het eerste deel van zijn loopbaan werkte hij bij de NOS in Hilversum. Daarna stapte hij over naar de universiteit en werkte achtereenvolgens bij de Vrije Universiteit, de Universiteit van Amsterdam en de Radboud Universiteit Nijmegen. Zijn laatste boek is Journalistieke Cultuur in Nederland (Amsterdam, 2015). Jo Bardoel is twaalf jaar verbonden geweest aan de Communicatiewetenschap, eerst als bijzonder hoogleraar Mediabeleid en sinds 2009 als hoogleraar Journalistiek en Media. Hij begon in Nijmegen als een man van de praktijk, hij werkte lange tijd voor de NOS in Hilversum, en kwam in Nijmegen terecht tussen hoofdzakelijk theoretici.


Hennep ontdekt

Venray | De politie heeft donderdag in een woning aan de Wagnerstraat in de de Venrayse wijk Brukske een geruimde hennepkwekerij ontdekt.

'Er waren dus geen hennepplanten meer aanwezig, maar ook dit is strafbaar en terug te vinden in artikel 11a van de Opiumwet', meldt de politie. De bewoner werd aangehouden en verhoord. Hierna is de verdachte in vrijheid gesteld in afwachting van zijn straf. De politie ontmantelde diezelfde dag ook in een woning aan de Merseloseweg een hennepkwekerij, waarna de bewoner ervan werd aangehouden. 'Deze kwekerij werd ontdekt door oplettende buurtbewoners. Duidelijk was dat er al eerder geoogst was. Alle apparatuur en restanten van de kwekerij zijn in beslag genomen en worden vernietigd', aldus de politie.

Eerder deze maand werd een grote hennepkwekerij in een pand aan de Steegse Peelweg in Leunen ontdekt. Ook hiervan werd de bewoner aangehouden, verhoord en in vrijheid gesteld in afwachting van het onderzoek. In alle drie de gevallen was er sprake van diefstal van stroom. Ook waren de aangelegde stroomvoorzieningen voor de hennepkwekerij zeer brandgevoelig. Elektriciteitsbedrijf Enexis doet aangifte van diefstal van de stroom.