Afbeelding
Foto: Ron Koenen

Traas Ongedierte- bestrijding

Blitterswijck | Roy Ewalts uit Blitterswijck startte tien jaar geleden met een bijzonder bedrijf. In zijn rozenkwekerij zag hij geen toekomst meer en dus moest het roer om.

Als ongediertebestrijder is hij inmiddels een bekend gezicht in de regio met het bedrijf Traas Ongediertebestrijding. Van houtworm tot rat en alles wat daar tussen zit. Daar is waar Traas Ongediertebestrijding dagelijks mee bezig is.

"Ik wilde iets met mollen en de overlast gaan doen en ben mij in deze materie gaan verdiepen. Het gevolg was dat ik een opleiding bestrijdingstechnicus ging volgen en na mijn stage in Zeeland werd mij door Peter Traas een franchisecontract aangeboden." Ewalts is expert als het gaat om ongedierte. "Kennis van ongedierte is essentieel. Doordat ik weet hoe dieren reageren op invloeden van buitenaf, kun je effectief bestrijden. Maar de basis begint eigenlijk met preventie. Voorkomen dat ongedierte in de gelegenheid komt om overlast te bezorgen." Elk dier is ook anders. "Een wespennest kun je niet voorkomen, muizen in huis wel. Vooral een wespennest is fascinerend om weg te halen", legt Roy uit.

Bij de bestrijding probeert hij uiteraard zo milieuvriendelijk te werk te gaan. Het meest spannende wat Roy de afgelopen tien jaar heeft meegemaakt is een zwarte weduwe, een giftige spin. "Die zat in een auto die in Nederland was ingevoerd. Dat beestje hebben we uiteindelijk moeten vergassen", waarmee Roy aangeeft dat elk dier zijn eigen aanpak vereist. Traas Ongediertebestrijding is de afgelopen jaren langzaam gegroeid met kleine klanten maar ook grote klanten zoals een vakantiepark.

"Dat maakt het werk interessant", aldus Roy. Door de toenemende drukte heeft Roy onlangs zijn eerste personeelslid in dienst genomen. "Ik sluit niet uit dat daar de komende jaren nog een of twee bijkomen."

Voor meer informatie kijk op de website www.traas.nl.