Afbeelding

Cees Geel speelt solo AF in JOC

Ysselsteyn | Stichting Vrienden van Ysselsteyn en JOC Ysselsteyn presenteren op vrijdag 3 maart de theatervoorstelling Cees Geel AF, terug naar Srebenica. Geel speelde al eerder deze solovoorstelling op deze bijzondere locatie, het Jongeren Ontmoeting Centrum (JOC) bij de Duitse Militaire Begraafplaats in Ysselsteyn.

'Als je teruggaat, dan ga ik van je af'. Dat zegt de vrouw van Ben Verburg, Dutchbat-veteraan. Toch wil Ben terug, ruim vijftien jaar later. Met een paar sportschoenen. Op zoek naar de Bosniër, aan wie hij ze had beloofd. Op het punt van zijn terugkeer vertelt Ben zijn verhaal: Wat hem in Bosnië is overkomen, wat hij heeft gedaan en niet gedaan, hoe dat heeft doorgewerkt en waarom hij niet anders kan dan teruggaan. Op zoek naar hoop tegen de wanhoop. "Dat mensen die geen militair zijn en niet in Bosnië zijn geweest, zo exact de kern kunnen raken!", omschreef CDS Generaal Peter van Uhm de kern van de voorstelling. De toneelvoorstelling wordt gespeeld door Cees Geel, de tekst is van Kees van der Zwaard, terwijl de regie in handen is van Ruud Hendriks. De voorstelling op vrijdag 3 maart begint om 20.00 uur. Een toegangskaart kost twintig euro, vrienden van Ysselsteyn betalen vijftien euro. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Meer informatie is te verkrijgen via telefoonnummer: (0478)541916 van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. Of kijk op de websites www.vriendenvanysselsteyn.nl en www.joc-ysselsteyn.com.


Match

Venray | Match voor Vrijwilligers is op zoek naar een telefoonvrijwilliger voor Sensoor.

Als vrijwilliger bij Sensoor op locatie Venlo ben je onderdeel van een landelijk team dat zorgt voor dag en nacht bereikbaarheid van Sensoor. Mensen kunnen per telefoon, e-mail en chat terecht voor een anoniem, vertrouwelijk gesprek bij problemen, verdriet of zorgen. De behoefte aan deze echte aandacht is groot, vrijwilligers van Sensoor voeren zo'n 250.000 gesprekken per jaar. Je wordt door goede training en begeleiding een deskundige gesprekspartner. Wensen: een vooropleiding of werkervaring is niet vereist. Wel is het belangrijk dat je ruimte hebt in je hoofd, hart en agenda om dit werk te doen. Verder is het belangrijk dat je leergierig bent, een open houding en interesse in de medemens hebt. Match voor vrijwilligers, Dr. Poelsstraat 6, 5802 AX in Venray, telefoon (0478)516995, e-mail info@vrijwilligerswerkvenray.nl.