Afbeelding
Foto: Ron Koenen

15.000e zwemdiploma Spio

Venray | Zaterdag is bij zwemvereniging Spio in Venray het diplomazwemmen afgenomen. Dit keer was het extra bijzonder omdat de 15.000e zwemdiploma werd uitgedeeld.

Alle kinderen slaagden voor het diplomazwemmen voor het C-diploma, maar ook voor de vervolgdiploma's zwemvaardigheid, balvaardigheid, plankspringen en survival. Bij het uitreiken van het diploma kregen de kinderen een presentje en een oorkonde en werd bekendgemaakt wie het 15.000e diploma in ontvangt mocht nemen. Dit was Gwen Thijssen. Zij slaagde voor het C-diploma.

Spio geeft al 55 jaar zwemles. Eerst werden de zwemlessen gegeven in het zwembad op terrein van het Vincent van Gogh Instituut, maar vanaf 1996 zijn de zwemlessen op de zaterdag in zwembad De Sprank. Voorzitter Judith Andriessen: "Het is leuk om te zien dat grootouders en ouders die vroeger zelf het zwemdiploma bij Spio hebben gehaald nu hun kinderen weer naar zwemles brengen. De kracht van Spio is dat we met goed opgeleide vrijwilligers werken. Hierdoor kunnen wij het goedkoop aanbieden waardoor het voor iedereen betaalbaar blijft. Daarnaast werken we met kleine groepjes zodat alle kinderen voldoende aandacht krijgen."

Na de zwemles kunnen kinderen doorstromen naar aquakids, waarbij op een speelse manier met spelactiviteiten de zwemvaardigheid op peil kan blijven. Hierbij kunnen kinderen een strippenkaart kopen voor vier keer. Het is daardoor ook mogelijk om alleen in de winterstop van een andere sport deel te nemen. Maar ook kan er gekozen worden voor wedstrijdzwemmen, sychroonzwemmen of waterpolo. Bij iedere sectie kan er gratis vier keer meegetraind worden. Voor meer informatie over de zwemlessen of de verschillende secties kijk op www.spio.nl.