Dagen voor Alleengaanden in teken voedselbank

Dagen voor Alleengaanden in teken voedselbank

Venray | Voor alleenstaande vrouwen in Limburg houden ZijActief Limburg en KVG Limburg de Dagen voor Alleengaanden.

Het doel is een activiteit te bieden waar mensen die in dezelfde situatie zitten, elkaar kunnen ontmoeten. Dit jaar staan deze dagen in het teken van de voedselbank. Een actueel thema gezien het feit dat in Nederland meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens leven. De voedselbanken helpen de armste mensen door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Om deze mensen van voldoende eten te kunnen voorzien, werken voedselbanken samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Hoe is een voedselbank georganiseerd? En hoe kan er begrip en inzicht gecreƫerd worden voor armoedeproblemen? Dit en meer staat centraal tijdens de vier Dagen voor Alleengaanden, die plaatsvinden op vier locaties in Limburg:

Voor Noord-Limburg is dit bij De Witte Hoeve in Venray op donderdag 16 maart vanaf 9.30 uur. De Dagen voor Alleengaanden is een initiatief van ZijActief Limburg en KVG Limburg. Vanaf 2017 worden de dagen voor Alleengaanden voor het eerst door beide vrouwennetwerken samen georganiseerd. De Dagen voor Alleengaanden zijn niet alleen bedoeld voor leden van de verenigingen, maar zeker ook voor alleenstaande vrouwen in Limburg die niet zijn aangesloten. Meer informatie: ZijActief Limburg: www.zijactieflimburg.nl of KVG Limburg: www.kvg-limburg.nl.


Lourdesreizen

Venray | Lourdesgroep Maas en Peel houdt reizen voor jonge, oude, gezonde en zieke mensen naar Lourdes.

Van 17 tot en met 25 mei is er een negendaagse busreis en van 19 tot en met 24 mei en van 2 tot en met 7 september zijn er zesdaagse vliegreizen. Bus- en vliegreizigers logeren in hetzelfde hotel. Voor inlichtingen en het aanvragen van een brochure: Cristien Goumans, telefoon (0478)636676, 06-23532814 of bij Gertie Jeuken via telefoon (0478)510509.

De reizen worden georganiseerd in samenwerking met Het Huis voor de Pelgrim (Limburgse bedevaarten). Voor wie bij CZ verzekerd is, kan een hoge korting aangevraagd worden. Meer informatie is te vinden op www.lourdesgroepmaasenpeel.jouwweb.nl.