Voeren is boeren

Voeren is boeren

Oostrum | ForFarmers, Denkavit en Lely Nederland houden op dinsdag 7 maart een symposium voor geitenhouders: 'Voeren is boeren, toekomstgericht uw geiten voeren'.

Het symposium vindt om 10.00 uur plaats, in aanloop naar de openingsdag van Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) in Evenementenhal Venray. Eerder maakte de beursorganisatie al bekend dat RMV Venray dit jaar extra aandacht gaat schenken aan de geitenhouderij. Het symposium maakt hier onderdeel van uit. Belangstellenden kunnen zich vooraf aanmelden via de website www.evenementenhal.nl/rmv-venray. De extra aandacht voor de geitenhouderij komt ook tot uiting op de beursvloer. Een speciale themaroute Geitenhouderij voert langs exposanten, waar de bezoeker kennis kan maken met diverse aspecten van de geitenhouderij. Deze route staat op de beursplattegrond aangegeven en bovendien worden bedrijven op de beursvloer kenbaar gemaakt door middel van een 'geitenroute tegel' voor de stand. Bedrijven die ook geïnteresseerd zijn om bezoekers uit de geitenbranche kennis te laten maken met hun product of dienst, kunnen contact opnemen met Karin Nijboer via telefoon (0523)289893 of e-mail karinnijboer@evenementenhal.nl.

De branche met geitenhouders is groeiende. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat Nederland momenteel een record aantal melkgeiten telt: 346.000. Dat zijn er 19.000 meer dan een jaar eerder. Ook de bedrijfsomvang groeit fors. In 2000 had een gemiddeld melkgeitenbedrijf 120 dieren, in 2016 ruim 700. De meeste geitenhouders zijn gevestigd in Zuid-Nederland. Met name in Limburg en Brabant zijn grote melkgeitenbedrijven actief. "Daarom leent Venray zich als de perfecte uitvalbasis om RMV voor het eerst uit te breiden met de geitenhouderij", zegt Karin Nijboer namens de beursorganisatie. De vierde editie van RMV Venray vindt plaats op 7, 8 en 9 maart. De beursvloer is alle dagen geopend van 13.00 tot 22.00 uur. Belangstellenden kunnen een e-ticket aanvragen via www.evenementenhal.nl/rmv-ve.


Extravaganza

Boxmeer | Leerlingen van het Elzendaalcollege Boxmeer presenteren op donderdag 16 en vrijdag 17 februari een nieuwe editie van Extravaganza. Familie, vrienden en andere geïnteresseerden zijn welkom op deze avond vol dans, muziek en theater. "Leerlingen laten deze avonden zien dat ze durven en dat ze kunnen. De vele talenten zullen het publiek verrassen, van artistieke mode(ontwerpers) tot (hiphop)dans en van muziek tot theater", vertelt Saranne Schümers, een van de organisatoren van Extravaganza. "Het leuke aan dit project is dat er door verschillende vakken wordt meegewerkt. Zo hebben de leerlingen bij tekenen het decor ontworpen en kwam bij het vak Design & Innovation het poster- en bannerontwerp tot stand. Het wordt een kleurrijk geheel!" Het programma start beide dagen om 19.30 uur in de aula van het schoolgebouw aan de Stationsweg 38 in Boxmeer.