Muziek Jong voor Oud bij VieCuri

Muziek Jong voor Oud bij VieCuri

Venlo \Venray | VieCuri Medisch Centrum en Stichting Muziek Jong voor Oud gaan een structurele samenwerking aan.

Beide partijen geloven in de positieve uitwerking van muziek in de zorg. VieCuri wil bovendien graag in de vorm van muziek uitdrukking geven aan zijn gastvrijheid voor patiënten en hun naasten, maar ook aan medewerkers en relaties van het ziekenhuis.

Stichting Muziek Jong voor Oud vormt hierbij een uitstekende partner. De stichting gaat met enige regelmaat concerten geven in de ziekenhuislocaties van VieCuri. Muziek Jong voor Oud wil kwetsbare ouderen en burgers, kinderen en anderen op een laagdrempelige wijze laten kennismaken met en laten deelnemen aan cultuur. De stichting houdt sinds 2007 jaarlijks meer dan vierhonderd concerten (licht) klassieke muziek en jazz in Limburgse ziekenhuizen en in vrijwel alle Limburgse verpleeg- en verzorgingshuizen en voor senioren die nog thuis wonen. Deze concerten worden gerealiseerd door de inzet van conservatoriumstudenten, voornamelijk afkomstig van het Conservatorium Maastricht. VieCuri is naast Maastricht UMC+, het tweede ziekenhuis in Limburg dat een samenwerking aangaat met Muziek Jong voor Oud.

Ook werkt de stichting samen met Zuyd Hogeschool afdeling Creatieve Therapie, om de effecten van de concerten te onderzoeken en ze op maat te maken voor de verschillende doelgroepen. VieCuri juicht dit onderzoek toe en wil dan ook graag achterhalen welke impact klassieke muziek heeft op het welbevinden van zijn patiënten en medewerkers.


Open dag jenaplan Metameer

Boxmeer | Wat is jenaplan voortgezet onderwijs? Ontdek het zelf op de open dag op vrijdag 17 februari van 17.00 tot 21.00 uur.

Neem een kijkje in het gebouw aan de Stationsweg 5 in Boxmeer dat de onderwijsvisie uitstraalt: transparant, uitnodigend en innovatief. Op Metameer jenaplan Boxmeer krijgen bezoekers van de open dag een stempelkaart. Haal bij alle leergebieden een
stempel.

Maak kennis met de school waar leerlingen gezien worden. Waar de relatie tussen leerling-ouders-school centraal staat. Metameer jenaplan is uitgeroepen tot 'beste school van het land' in het jaarlijks Elsevier-onderzoek. De school had al het predicaat 'excellente school'. De kwaliteit wordt niet alleen gezien maar ook gevoeld door bezoekers van de school. Hoe krijgen ze dat voor elkaar? Door betrokken docenten goed onderwijs te laten ontwikkelen, in moderne leeromgevingen. Door mee te gaan met de ontwikkelingen in de maatschappij en leerlingen daarmee in contact te brengen.

Op de open dag kan iedereen zien hoe jenaplanonderwijs vorm krijgt. Ervaar zelf hoe leuk tweetalig onderwijs is: op havo/vwo- en vmbo-niveau. Doe mee aan proefjes in de practicumlokalen, neem een kijkje bij de optredens, loop het loopbaancentrum binnen en neem een hapje van de gerechtjes die leerlingen hebben gemaakt. Iedereen is van harte welkom op de open dag van Metameer. Kijk op www.metameer.nl.


Actie voor KiKa

Boxmeer | Leerlingen van het Elzendaalcollege in Boxmeer hebben 24 uur niet gegeten voor het goede doel.

Maar liefst vijftig leerlingen van het college gingen de strijd aan en hebben met deze actie 1.276,67 euro ingezameld voor KiKa (Kinderen Kankervrij). Het Elzendaalcollege in Boxmeer steunt het hele jaar door verschillende goede doelen. Voor het onderdeel Tighten Your Belt werd KiKa als goed doel gekozen. Niet verwonderlijk omdat de school begin dit jaar afscheid moest nemen van een leerling en een oud-leerling met kanker. KiKa is actief in het onderzoek naar kanker bij jongeren. De actie ging donderdag 9 februari van start in de aula van de school. De vrijwillige deelnemers van klas 3 en hoger hadden allen een sponsorgift meegebracht en verbleven 24 uur op school met enkel water, thee of koffie. Tijd om te slapen was er niet, want voor de leerlingen stond een 24-uurs activiteitenprogramma gepland.

Op vrijdagavond klonk het eindsignaal en werd door vestigingsdirecteur Piet Barten samen met de organisatie van Tighten your Belt het eindbedrag bekendgemaakt. Daarna werd de actie afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Kijk voor meer informatie op de website www.tyb2017.nl.