Martin Leenders weer lijsttrekker Samenwerking

Martin Leenders weer lijsttrekker Samenwerking

VENRAY | Martin Leenders is ook bij de komende gemeenteraadsverkiezingen, in maart 2018, lijsttrekker van Samenwerking Venray. Maandag werd hij door de ledenvergadering gekozen.

Door Henk Willemssen

Bij de verkiezingen van maart 2014 behaalde Samenwerking drie zetels. Sinds 2010 maakt de lokale partij deel uit van de coalitie. In de eerste periode met CDA en PvdA en in de huidige raadsperiode met CDA en D66. "Het doel is deelname aan de coalitie te continueren", zegt Martin Leenders. "We hopen bij de verkiezingen op zijn minst onze drie zetels te behouden."

Samenwerking is de eerste partij die, ruim een jaar voor 21 maart 2018, met verkiezingsnieuws naar buiten komt. Traditiegetrouw is Samenwerking altijd vroeg met het bekendmaken van de lijsttrekker. "Dat komt omdat de lijsttrekker samen met het partijbestuur de kandidatenlijst samenstelt. Eind dit jaar zal deze kieslijst bekend zijn."

Martin Leenders (45) is al twintig jaar politiek actief. In 2002 kwam hij voor het CDA in de gemeenteraad. In november 2005 maakte hij tussentijds de overstap naar Samenwerking. Vanaf 2010 is hij fractievoorzitter. Voor de verkiezingen in 2014 volgde hij Ike Busser, die vier verkiezingen de lokale partij aanvoerde, op als lijsttrekker. Busser is sinds 2010 wethouder en hij wil nog een periode doorgaan in het college van B en W.

Raadslid Bernie van Lierop is gekozen tot campagneleider. Commissielid Carola Sterk-Litjens is de trekker van de commissie die het verkiezingsprogramma gaat schrijven.


Druk bouwverkeer in Bomenbuurt

VENRAY | De Bomenbuurt in Venray-zuid krijgt de komende tijd te maken met veel bouwverkeer in de wijk. Binnenkort wordt gestart met de complete renovatie van straten, riolering, trottoirs, verlichting en groen. De werkzaamheden nemen vier jaar in beslag.

Vorig jaar steunde de gemeenteraad de motie van Samenwerking om nu eindelijk te starten met de herinrichting van de Bomenbuurt. De wijk is gebouwd in de jaren zestig. De renovatie stond al langer op de planning, maar is telkens op de lange baan geschoven. Samenwerking was het uitstel beu en forceerde – tot groot ongenoegen van coalitiepartner CDA – een doorbraak. De lokale partij kreeg steun van de vijf oppositiepartijen waardoor er een meerderheid (15 voor, 12 tegen) ontstond. De renovatie kost ruim 2,2 miljoen euro. In 2017, 2018 en 2019 wordt er jaarlijks 650.000 euro voor uitgetrokken. En in 2020 nog 280.000 euro. In de zomer van 2020 moet het werk klaar zijn. De gemeente waarschuwt voor de grote bouwprojecten die in de Bomenbuurt aan de gang zijn of binnenkort starten. Aan de rand van de wijk wordt verpleeghuis Beukenrode verbouwd. Wonen Limburg is aan de Zuidsingel begonnen met de sloop van de flatgebouwen. Daarnaast gaat er woningbouw plaatsvinden op het terrein van de voormalige biologische school.

De wijkbewoners zullen daardoor nogal wat overlast van bouwverkeer ondervinden. Alhoewel de Zuidsingel veelal als uitvalsweg wordt gebruikt. Ook zal er stof- en geluidshinder zijn en zullen straten tijdelijk worden afgesloten. De wijkbewoners worden via informatieavonden op de hoogte gebracht van de fases en planning waarin het werk wordt uitgevoerd. De wijkraad is nauw betrokken bij de plannen.


Storing Ziggo

Venray | Een groot aantal huishoudens in de wijk Landweert in Venray had dinsdag urenlang geen internet en tv-signaal vanwege een hardnekkige storing bij provider Ziggo.

Ook enkele bedrijven op Keizersveld, waaronder drukkerij en uitgeverij Van den Munckhof BV, onder meer uitgever van nieuwsblad Peel en Maas, konden van 13.53 uur tot even na 21.00 uur niet mailen, internetten en tv-kijken. De oorzaak was een defecte wijkversterker die het aangeboden signaal moet doorzetten naar de Ziggo-gebruikers. Daarvoor moest een monteur op locatie de reparatie uitvoeren.