De beide aanvoersters Lisa Verlijsdonk (links) en Aniek Drabbels met elkaar in duel.
De beide aanvoersters Lisa Verlijsdonk (links) en Aniek Drabbels met elkaar in duel. Foto: Henk Lammen

De Peelkorf de sterkste

De Peelkorf-Oranje Wit: 16-10 (6-5). Doelpunten De Peelkorf: Rian Litjens (4x), Linda Verlijsdonk en Pia Bartray (beiden 3x), Janneke Jenneskens en Lisa Verlijsdonk (beiden 2x), Rozan Romme en Iris Swinkels. Doelpunten Oranje Wit: Janne Gellings (4x), Carlijn Bonants, Aniek Drabbels en Dionne Drabbels (allen 2x).

Venray | De Peelkorf won zondag in de hoofdklasse de korfbalderby tegen Oranje Wit: 16-10. Door de zege blijven de Ysselsteynse korfbalsters titelkandidaat, terwijl de Leunse ploeg moet vrezen voor degradatie.

Door Henk Lammen

Beide ploegen schotelden het publiek in een goed gevulde sporthal De Wetteling een aantrekkelijke wedstrijd voor. Vanaf de eerste minuut scoorden beide teams om en om, waarna De Peelkorf met een minimale voorsprong ging rusten: 6-5. Ook na de pauze bleven beide partijen vooralsnog aan elkaar gewaagd. Tot 10-10 ging het gelijk op, waarna de Ysselsteynse korfbalsters in de slotfase toesloegen. Opvallend was dat Oranje Wit in de laatste vijftien minuten niet meer wist te scoren. De Peelkorf beloonde zich met zes treffers op rij en won verdiend de aantrekkelijke korfbalderby. "Tot 10-10 was een duidelijke overwinning voor een van de ploegen nog niet in zicht. In de slotfase speelde De Peelkorf met name verdedigend enorm sterk. We hadden aan het einde de grootste moeite om te scoren", aldus Oranje Wit-speelster Janne Gellings, met vier treffers topscorer van haar ploeg. In de strijd tegen degradatie kwam de klap zondag hard aan in het Leunse kamp. De verslagenheid was groot. "We waren gewoon niet goed genoeg. Zeker in de slotfase van de wedstrijd kwamen we te kort", was aanvoerster Aniek Drabbels duidelijk in haar commentaar. Oranje Wit, voorlaatste in de stand, krijgt het moeilijk om zich te handhaven. Het team van coach Erwin Dijkstra staat met nog twee duels te spelen vier punten achter Rooi en Melderslo, die op een veilige derde plaats van onderen staan. Drabbels: "Het wordt heel moeilijk om ons nu nog te handhaven. Zeker omdat we het niet meer in eigen hand hebben." Oranje Wit heeft één opdracht: de laatste twee duels winnen. Op zondag 19 februari wacht om 13.55 uur een lastige klus in sporthal De Wetteling tegen medekoploper Altior.

De stemming in het kamp van De Peelkorf was na afloop vanzelfsprekend opperbest. "We speelden goed, creëerden ook genoeg kansen, maar verzuimden in eerste instantie de kansen te benutten", was aanvoerster Lisa Verlijsdonk kort in haar commentaar. "Pas toen we aan het einde vier keer op rij scoorden, had ik het gevoel dat de wedstrijd was beslist." Door de zege blijft de ploeg van coach Joop Ouderland in de strijd om de titel. Met nog twee speelronden voor de boeg deelt De Peelkorf met achttien punten de koppositie met Prinses Irene en Altior. De Peelkorf speelt zondag 19 februari in sporthal De Wetteling tegen Rooi, aanvang 15.30 uur. Op de slotdag van de competitie, zondag 5 maart, gaan de Ysselsteynse korfbalsters op bezoek bij naaste concurrent Altior. Verlijsdonk, die afgelopen zondag het echte derbygevoel miste, beseft dat het nog twee spannende finales worden. "Laten we maar eerst een van Rooi winnen. Die ploeg speelt de laatste weken prima. Dan wordt het op de laatste dag beslist tegen Altior. In dat soort wedstrijden is meestal ook de vorm van de dag beslissend."