Award voor Munckhof Horst

Horst | Munckhof is voor de zevende keer op rij beoordeeld als Best Managed Company van Nederland.

Aangezien Munckhof opnieuw deze award in ontvangst mag nemen is Munckhof toegetreden tot de hoogste 'platinum' categorie. Slechts acht andere bedrijven in Nederland behoren tot deze categorie. Om Best Managed Company te worden, wordt er een onafhankelijke beoordeling opgesteld door Deloitte. Er wordt daarbij gekeken naar Strategie & Beleidsvorming, Organisatie & Processen, Besturing & Beheersing, Informatietechnologie en Mensen & Cultuur. Tom Roefs, algemeen directeur licht toe: "Binnen de verschillende bedrijfsprocessen is vooral ons vermogen om onze visie en strategie te analyseren en bij te stellen positief beoordeeld. Dit zie je ook terug in de keuzes die we maken op het gebied van personeel en organisatie en in de prestatie-indicatoren die we hanteren."

Een belangrijke ontwikkeling bij Munckhof is het aanleveren van maatwerk data aan klanten. Roefs: "Het is voor ons niet nieuw dat we gepersonaliseerde rapportages opstellen voor klanten. Dat we de rapportages ook doorontwikkelen is positief opgevallen. Bij onze internationale zakenreizen rapporteren we bijvoorbeeld ook de uitstoot van CO2, zodat daarop gestuurd kan worden." "Ik ben uiteraard erg trots dat we wederom Best Managed Company zijn. Extra bijzonder is dat we tot de zeer selecte groep bedrijven horen die in de platinum categorie vallen. Dit is voor ons een bevestiging dat we al jaren, met al onze medewerkers, goed bezig zijn." aldus Roefs. Op zoek naar de best geleide bedrijven binnen het Nederlandse midden- en grootbedrijf, beoordeelt Deloitte de strategie, de bedrijfsvoering, de mate van innovatie en de financiƫle resultaten van de deelnemende bedrijven op basis van het Business Maturity Model. Dit model is samen met de Universiteit van Utrecht ontwikkeld. Een overzicht van de winnaars is te vinden op www.bestmanagedcompanies.nl.


DNA en genealogie

Venray | De Geschied- en Oudheidkundige Kring Venray e.o. houdt op maandag 20 februari vanaf 19.30 uur de lezing DNA en genealogie in het Odeon aan de Hoenderstraat 10-12 in Venray.

De lezing wordt verzorgd door Bert van Laer. In de laatste decennia is veel bekend geworden over de erfelijkheid van alle levende wezens door middel van DNA-onderzoek. Dat DNA iets te maken had met erfelijkheid werd ruim een eeuw geleden ontdekt. Toen ruim vijftig jaar geleden nieuwe analysetechnieken en de computer z'n intrede deden in de wetenschap, werden in een rap tempo allerlei nieuwe mogelijkheden ontdekt. Met DNA-onderzoek kan eigenlijk de complete historie van de mensheid in kaart gebracht worden door de patronen van mutaties te volgen. In de lezing wordt ingegaan op de logische stappen van het genealogisch onderzoek. Gedegen bronnenonderzoek is nodig om fouten zoveel mogelijk te voorkomen.

Bert van Laer is voorzitter van de Sectie Genealogie van het Koninklijk LGOG en voorzitter van de Genealogische werkgroep HKV Nederweert. In de afgelopen decennia hield hij regelmatig lezingen over genealogische onderwerpen en zijn er diverse publicaties van zijn hand verschenen. Zoals gebruikelijk is de avond ook voor belangstellende niet-leden toegankelijk.