De voorkant van de nieuwe vastelaoveskrant, die maandagavond werd gepresenteerd.
De voorkant van de nieuwe vastelaoveskrant, die maandagavond werd gepresenteerd. Foto: Hoedemaekers Venray

Het sprookje van vastelaovend

venray | Er was eens. Het is het kenmerkend begin van de meeste sprookjes.

Vastelaovend is weliswaar geen sprookje, maar het thema bracht genoeg creativiteit naar boven om er de vastelaoveskrant 2017 van De Piëlhaas mee te vullen. Maandag werd de krant gepresenteerd. In de krant staan tal van wetenswaardigheden over de vastelaovend in Venray. Naast allerlei informatie over het trio, de vereniging, de jeugd en de boerenbruiloft is uiteraard ook het programma voor de dolle dagen, van de Roetsj en het Iensjekke tot en met de afsluiting op de Grote Markt, in de krant opgenomen.

Maandag werd bovendien het Haöltere Pölleke uitgereikt. Welke Venraynaar of groep Venraynaren heeft afgelopen jaar de grootste stommiteit uitgehaald? De nominaties waren weer sterk, van Sinterklaas tot boerenbruidegom, van gemeenteambtenaar tot de redactie van deze krant.

Het Pölleke ging dit jaar echter naar Peter Janssen van de gemeente Venray.

Deze ijverige ambtenaar zette vorig jaar alle gouden bruidsparen uit de gemeente Venray op de gevoelige plaat. Dacht hij. Hij had echter niet gezien dat een collega de sd-kaart, waar de foto's op opgeslagen moesten worden, door een collega was verwijderd om de eerste foto op de computer te bekijken. Het gevolg was dat alle bruidsparen opnieuw voor de lens moesten verschijnen.