Belangrijke zege volleybalsters

ActiveRooy-ADC 3-1. Setstanden: 25-16, 23-25, 25-14 en 25-20.

Venray | In de tweede divisie D deden de in degradatiegevaar verkerende volleybalsters van ActiveRooy goede zaken door het thuisduel met ADC te winnen. De gasten uit Stein werden met 3-1 verslagen. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd. Na vorige week een zeer matige wedstrijd te hebben gespeeld, waren de dames gebrand vandaag weer eens punten te gaan pakken. Vanaf het begin van de eerste set speelden de dames van ActiveRooy scherp. De servicepass hadden ze goed onder controle waardoor de ballen aan het net afgemaakt konden worden. Anne Janssen wist het blok van de tegenstander goed te ontwijken waardoor ze het ene na het andere punt scoorde. De set werd binnengehaald met 25-16. In de tweede set keek de thuisploeg al snel tegen een 0-5 achterstand aan. ActiveRooy knokte zich in de slotfase nog wel terug maar de set ging naar de gasten: 23-25. In de derde set kwam de pass goed aan en kon Lieke Vervoort de ballen uitstekend verdelen. Susan van der Putten wist met deze set-ups wel raad en scoorde een aantal mooie punten. De set werd uiteindelijk overtuigend gewonnen: 25-14. De vierde set ging lange tijd gelijk op. ActiveRooy kwam door een sterke service op voorsprong en trok uiteindelijk ook deze set naar zich toe: 25-20.

Na twee vrije weekenden spelen de Venrayse volleybalsters op zaterdag 4 maart om 19.00 uur tegen Roosendaal, de nummer 12 van de ranglijst.

Volleyballers onderuit: 1-3

ActiveRooy-VC Volt 3 1-3. Setstanden: 23-25, 25-16, 18-25 en 23-25.

Venray | In de promotieklasse C gingen de volleyballers van ActiveRooy in sporthal De Wetteling verrassend onderuit tegen laagvlieger VC Volt/ Flip Schoonmaak 3). De Venrayse ploeg verloor de eerste set met 23-25, maar herstelde zich vervolgens door de tweede set met 25-16 naar zich toe te trekken. ActiveRooy vergat vervolgens door te drukken, waardoor de gasten set 3 (18-25) en ook set 4 (23-25) naar zich toe wisten te trekken en verdiend de zege grepen. Door de nederlaag daalt ActiveRooy verder op de ranglijst. Met 35 punten uit veertien duels staan de Venraynaren nu zevende. Op zaterdag 4 maart vervolgt ActiveRooy de competitie met een uitwedstrijd tegen VVC Vught. Aanvang 17.00 uur.