BVV'27 slaat na de pauze hard toe

BVV'27-Sambeek 3-1 (0-1).

Doelpunten: Jimmy Lucassen (2x) en Lou van Kempen.

BLITTERSWIJCK | Op een goed bespeelbaar veld won BVV'27 thuis met 3-1 van Sambeek in de vijfde klasse G.

Halverwege keken de Blitterswijckers nog tegen een 0-1 achterstand aan. Na drie minuten nam Sambeek al de leiding: 0-1. De bezoekers hanteerden vooral de lange bal. Terwijl BVV'27 pas vaak later in de wedstrijd op toeren komt.

Willem Karman kon vanwege zijn werk slechts een helft meespelen. Joey Gelden loste hem halverwege af.

In de tweede helft brandden de Blitterswijckers los en kwam Sambeek er niet meer aan te pas. Na een kwartier viel de gelijkmaker. Met een schot van vlak buiten de zestien trof Jimmy Lucassen doel: 1-1.

Tien minuten later was Lucassen wederom trefzeker. Uit een vrije trap krulde hij de bal in de touwen: 2-1. BVV'27 speelde een gewonnen wedstrijd. In de slotfase werd een omhaal van Roel Verkoijen gekeerd door de doelman waarna Lou van Kempen de bal kon binnentikken: 3-1.

Holthees gaat flink onderuit

Astrantia-Holthees 6-1 (2-0).

Doelpunt: Ahmet Duran.

MIDDELAAR | Holthees leed in de uitwedstrijd tegen Astrantia een geflatteerde 6-1 nederlaag in de vijfde klasse G.

De thuisploeg uit Middelaar nam na tien minuten de leiding: 1-0. In de 20e minuut kon doelman Peter van den Heuvel de bal uit een vrije trap niet klemvast pakken en Holthees keek tegen een 2-0 achterstand aan. Toch was Holthees zeker niet de mindere ploeg, maar de blauw-witten kwamen te moeilijk tot scoren. In de 65e minuut viel uit een buitenspelsituatie de 3-0. De arbiter negeerde het vlagsignaal van zijn Holthese assistent Ed Poels. Holthees nam daarna meer risico's in de jacht op een
tegentreffer.

Astrantia sloeg in de laatste tien minuten nog drie keer toe uit een counter: 6-0. Ahmet Duran redde vlak voor tijd de eer voor Holthees: 6-1.