Volharding moet buigen in slotfase

Geldrop-Volharding 3-2 (1-1).

Doelpunten: 7. Tim Brouwer 0-1; 20. Coen Jansen 1-1; 54. Rick Tissen 1-2; 70. Wessel van Moorsel 2-2; 88. Patrick Philippart 3-2. Scheidsrechter: Van Daal (Heeswijk-Dinther).

Toeschouwers: 200. Gele kaart: Coen Jansen, Ruud Verhappen, Mark Werts en Patrick Philippart (Geldrop), Marc van Rens, Joep Beurskens en Jasper Lenkens (Volharding).

Volharding: Vullings; Schepens, Gerrits, Kessels en Van Kempen; Beurskens, Lenkens (78. Albers) en Evers; Tissen (82. Van den Bosch), Van Rens (82. Blenckers) en Brouwer.

GELDROP | Volharding ging in de slotfase met 3-2 onderuit op bezoek bij Geldrop in de eerste klasse D. De rood-witten namen na de pauze met 1-2 de leiding, maar uiteindelijk trok de thuisploeg toch aan het langste eind.

Bij de Vierlingsbekers keerde Job Vullings terug onder de lat. Ook linksachter Patrick van Kempen was weer van de partij en in de slotfase viel Mark Blenckers nog in. Daarmee begint de overvolle ziekenboeg weer leeg te stromen en kan Volharding in de beslissende fase van het seizoen weer vrijwel compleet aantreden. Aanvoerder Jip Verstegen is ook weer inzetbaar, want hij heeft zijn schorsing van twee duels uitgezeten.

In Geldrop herstelde de Vierlingsbeekse ploeg zich van de 7-1 blamage tegen Susteren. Toch zag Volharding al voor de vijfde keer dit seizoen een voorsprong in rook opgaan. Het was tegen Geldrop vrijwel hetzelfde scenario als in de thuiswedstrijd op 18 september. Ook toen konden de rood-witten een 2-1 voorsprong in de slotfase niet vasthouden en ging Geldrop met een 2-3 winst aan de haal..

Op het kunstgras kwamen de bezoekers sterk uit de startblokken. Na zeven minuten brak topschutter Tim Brouwer de score open: 0-1. Geldrop mocht liefst zeventien hoekschoppen nemen. Uit een van die corners viel na twintig minuten de gelijkmaker door Coen Jansen: 1-1. Tien minuten voor rust had Volharding weer op voorsprong moeten komen. Marc van Rens werd gehaakt binnen de beruchte lijnen: strafschop. Jasper Lenkens, die vrijwel nooit faalt vanaf de stip, miste uitgerekend nu wel. Hij schoot de bal via de lat over. Ook Geldrop kwam voor rust nog dicht bij een 2-1 voorsprong, maar tot twee keer toe verdween de bal langs het doel. Volharding kende ook na de pauze een uitstekend begin. Tim Brouwer dook vrij voor het doel op, maar keeper Van den Oever bracht redding. Ook de rebound van Marc van Rens was een prooi voor de Geldropse goalie. Drie minuten later was het toch raak. Tim Brouwer lanceerde Rick Tissen, die de bal overtuigend binnenschoot: 1-2. Daarna werd Volharding steeds verder teruggedrongen. Al kregen de bezoekers via uitvallen ook kansen. In de 65e minuut bracht de paal nog redding voor Volharding. Tien minuten voor tijd viel uit wederom een hoekschop de gelijkmaker: 2-2. In de slotfase werd een pass van Tim Brouwer op invaller Kas van den Bosch onderschept. Geldrop schakelde snel om en de vrijstaande Patrick Philippart had weinig moeite om de winst veilig te stellen: 3-2. In de blessuretijd leek Volharding toch nog een puntje mee te kunnen nemen, aar de inzet van invaller Mark Blenckers werd van de lijn gehaald.

SV United verslaat De Zwaluw royaal

SV United-De Zwaluw 4-1 (2-1).

Doelpunten: Indy Philips (2x) en Michal Kolodziejski (2x).

WANSSUM | SV United won thuis op kunstgras met 4-1 van De Zwaluw in de vijfde klasse G.

De bezoekers uit Oeffelt kwamen na tien minuten op voorsprong. Na een afgeslagen aanval verdween de bal in de korte hoek achter Bas Rademache, die zijn rentree onder de lat maakte: 0-1. SV United zocht de aanval en door twee treffers van Indy Philips boog de thuisploeg binnen het eerste halfuur de achterstand om in een 2-1 voorsprong. Uit een onmogelijke hoek scoorde Philips de gelijkmaker binnen op aangeven van Michal Kolodziesjki. Even later was Indy Philips opnieuw doeltreffend: 2-1.

In de tweede helft kwamen de gasten gevaarlijk opzetten, maar een treffer bleef uit. Het was een spannend duel waarin beide ploegen elkaar weinig toegaven. Ook de thuisploeg liet zich aanvallend zien. In de slotfase kreeg SV United steeds meer ruimte. Tien minuten voor tijd ontfutselde de ingevallen Stef Kersten de bal. Hij vond Indy Philips, die op zijn beurt Michal Kolodziejski diep stuurde. De Poolse topschutter rondde beheerst af: 3-1. Enkele minuten later stond Rik van de Pasch aan de basis van de laatste treffer. Hij bereikte rechterspits Michal Kolodziejski, die zich opnieuw koelbloedig toonde: 4-1.