Voetbalsters Venray verliezen

Fortuna'54-Venray 3-1 (2-0). Doelpunt Venray: Nadieh v.d. Einden.

Sittard | In de hoofdklasse verloren de voetbalsters van Venray de uitwedstrijd tegen Fortuna'54: 3-1. De gasten speelden in de eerste helft onder de maat en keken bij de rust tegen een 2-0 achterstand aan. Meteen na rust verhoogde de thuisploeg de voorsprong naar 3-0. Venray begon toen pas beter te spelen. Een speelster van Fortuna'54 kreeg na 54 minuten vanwege natrappen een rode kaart. Nadieh v.d. Einden benutte na ruim een uur spelen een strafschop en bracht Venray dichterbij: 3-1. Niet veel later kreeg Venray opnieuw een strafschop, maar Lisanne Jacobs schoot de bal jammerlijk naast. Fortuna'54 hield in de slotfase met negen speelsters, na een tweede rode kaart (twee keer geel), stand en behield de punten in eigen huis.

Op zondag 19 februari speelt Venray thuis tegen Nuenen. Het duel tussen beide middenmoters begint om 12.00 uur op sportpark De Wieën in Venray.

Veel afgelastingen

VENRAY | Naast de derby's Venray-Wittenhorst en Ysselsteyn-Oostrum, die zaterdag al werden afgelast, gingen nog meer voetbalduels niet door vanwege de slecht bespeelbare velden.

Meer dan de helft van de clubs (zeven van de twaalf) in de regio Venray kwam zondag niet in actie door de winterse perikelen.

SSS'18-SC Susteren werd zondagochtend om 11.00 uur afgelast. Uitwijken naar het kunstgras in Overloon was ook niet mogelijk vanwege de sneeuw. Tevens ging er een streep door Menos-SVOC'01, Merselo-Heijen en Sporting ST-Lottum.