"Dit is doodzonde"

SVOC'01-Klimroos 9-12 (2-6). Doelpunten SVOC'01: Rian Willems, Elien Nabben, Maartje Janssen (allen 2x), Sofie de Mulder, Astrid Classens en Linda Claessens

Venray | De korfbalsters van SVOC'01 verloren zondag de topper in overgangsklasse B van Klimroos: 9-12. Door deze zege in sporthal De Wetteling in Venray pakten de gasten uit Hoogeloon de titel.

Door Henk Lammen

SVOC'01 moest winnen om de laatste titelkans intact te houden, maar werd in de eerste helft overdonderd door Klimroos. De koploper sloeg voor de pauze het beslissende gaatje van vier doelpunten: 2-6. Na de thee kwam SVOC'01 enkele keren terug tot drie treffers, wist echter niet de kloof te dichten. Na drie duels met slechts één punt leek het zelfvertrouwen bij de speelsters van SVOC'01 een gevoelige knak te hebben gekregen. Klimroos stortte zich vanaf de eerste minuut dan ook op een kwetsbare prooi. Geen enkel moment kon SVOC'01 de illusie wekken de gasten van de titel af te kunnen houden. "Dit is doodzonde", liet coach Edwin Griesheimer zich meteen na afloop ontvallen. Hij doelde waarschijnlijk op de slechte reeks van zijn ploeg. In de laatste vier duels wist SVOC'01 slechts een puntje te halen. De voorsprong van drie punten verdween daarmee als sneeuw voor de zon. Klimroos profiteerde optimaal en pakte in het hol van de leeuw geheel onverwacht toch nog de kampioensschaal. De nederlaag tegen Klimroos was niet cruciaal voor het mislopen van de titel. "Vandaag was Klimroos net dat randje scherper. Wij hebben er alles aan gedaan om een goed resultaat neer te zetten. Ik heb in de kleedkamer tegen de dames gezegd dat ik enorm trots ben op onze prestatie. We zijn de zaalcompetitie gestart met de doelstelling om bij de top vier te komen. Uiteindelijk hebben we tot de laatste wedstrijden meegedaan om het kampioenschap. Het had gekund, was ook mooi geweest. Helaas hebben we het niet gehaald. Je kunt echter niet zeggen dat het zaalseizoen is verpest. Wat we hebben gepresteerd is echt knap, grandioos. En dat in een hele zware poule."

Griesheimer, bezig aan zijn laatste seizoen bij de tricolores, nam zijn speelsters nadrukkelijk in bescherming. "We hebben een hele jonge ploeg. De druk als koploper werd steeds groter, bovendien hebben we de pech gehad met een aantal blessures. Al mogen we dat niet als excuus aanvoeren. Voor de superjonge speelsters is dit een ervaring die ze meenemen. Wanneer SVOC'01 dit team bij elkaar kan houden dan krijgt de vereniging een superteam." Griesheimer is vol lof over de ontwikkeling van het team. "Vooral verdedigend hebben we enorme sprongen gemaakt. Onze doelstelling was om het aantal tegendoelpunten te verminderen. Dat is gelukt." De laatste twee duels ziet Griesheimer mede als een voorbereiding op het veldseizoen. "Lekker vrijuit ballen en dan op het veld presteren." Op zondag 19 februari speelt SVOC'01 opnieuw thuis. Om 16.20 uur is Rietvogels, de nummer drie op de ranglijst, in sporthal De Wetteling de tegenstander. Bij een zege of gelijkspel besluit SVOC'01 in ieder geval als tweede de competitie.


Verlies Merselo: NAS kampioen

NAS-Merselo 9-5 (4-3). Doelpunten Merselo: Jacqueline van Meijel, Marieke van Rheden, Anke Zegers, Lisa Verhoeven en Angela Litjens.

Beuningen | In de tweede klasse A verloren de korfbalsters van Merselo met 9-5 de uitwedstrijd tegen NAS. Door deze zege werd NAS kampioen en promoveert naar de eerste klasse. In de eerste helft kwamen de gasten op een 1-3 voorsprong, maar ging NAS toch rusten met een voordelige stand: 4-3. Na de pauze was de thuisploeg de betere ploeg en liep regelmatig scorend uit naar een verdiende zege. De doelpunten van Merselo werden gescoord door Jacqueline van Meijel, Marieke van Rheden, Anke Zegers, Lisa Verhoeven en Angela Litjens. Met nog twee duels voor de boeg staat Merselo nu vierde.

Op zondag 19 februari speelt de ploeg van coach Rinus Ugen thuis tegen SVO, dat met acht punten een puntje meer heeft dan Merselo. Het duel in De Raayhal in Overloon begint om 10.45 uur.


Jumpers'76 wint van laagvlieger

Jumpers'76-Yellow Sox 70-53 (38-22). Topscorers Jumpers'76: Dirk Laurense (25) en Peter Hoeijmakers (23).

Venray | De basketballers van Jumpers'76 pakten in de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Yellow Sox de zege. De gasten uit Bakel werden in sporthal De Wetteling met een 70-53 nederlaag huiswaarts gestuurd. Coach Jan Kraus koos ervoor om met een grote selectie de hekkensluiter van de eerste klasse te lijf te gaan. Zelfs gastspeler Erik Scheffer werd van stal gehaald om de punten in Venray te houden. Enige ontbrekende spelers aan Venrayse zijde waren Mirko Antheunisse, Sebastiaan Wijnen en Emiel Viersma. Het duel ging fanatiek van start. Jumpers bepaalde het tempo. De Bakelse gasten waren maar met zes spelers naar Limburg gekomen en dan is het belangrijk flink gas te geven vanaf het eerste moment en Jumpers deed dat ook. Volgens traditie opende Wouter Oosterbeek de score en vanaf dat moment was het een one-man-show van jongeling Peter Hoeijmakers. Maar liefst zestien punten in het eerste kwart voor deze sterke powerforward van Venray. Ook in het tweede kwart hield Jumpers de regie over het duel. Dirk Laurensse kwam op stoom en ook Thomas Ewalts en Loek Claessens droegen hun steentje bij. De ruststand was 38-22 in het voordeel van de thuisploeg. Na een matig begin in het derde kwart nam captain Dirk Laurensse zijn team op sleeptouw. Met tien eigen punten en meerdere assists en rebounds zorgde hij ervoor dat Jumpers niet in gevaar kwam. Justin Gommans sloot het kwart af met een ongelofelijke driepunter via het bord. Hiermee werd het derde kwart met veertien punten verschil afgesloten. De laatste tien minuten waren van Jorik Wulterkens en Andrea Penco met afwisselend ervaring en krachtige acties. Coach Kraus was na afloop tevreden: "We moesten winnen en hebben dat gedaan." Op zaterdag 18 februari staat de uitwedstrijd tegen Springfield uit Berlicum op het programma. Beide ploegen hebben tien punten uit elf duels. De wedstrijd in Berlicum begint om 19.15 uur.