Bronzen plak Nils Koedam

Nijmegen | Sportinstituut Verhagen nam met drie judoka's deel aan de Nederlandse kampioenschappen judo -21 in Nijmegen.

Patrick Moorden en Sjoerd Oudenhoven streden in de klasse -73 kg. Beiden wonnen een partij en verloren er twee. Daardoor waren ze uitgeschakeld in een grote poule van 58 judoka's. Nils Koedam streed in de klasse -100 kg. In de voorrondes won hij en plaatste zich daardoor voor de halve finale. Helaas verloor hij, waardoor hij in de kleine finale moest strijden om de derde plaats. Die partij won hij, waarna hij de bronzen plak in ontvangst mocht
nemen.

MGC Venray

Venray | Harrie Lenssen heeft op overtuigende wijze het indoorkampioenschap in de wacht gesleept.

Hij kwam op de vijfde speeldag aan de leiding en gaf deze niet meer uit handen. Lenssen was ook de enige speler, die zich qua gemiddelde wist te verbeteren ten opzichte van het gemiddelde van het vorige seizoen. De twaalfde en laatste speeldag werd een prooi van Jan Engels, die met 81 slagen als dagwinnaar werd afgevlagd. Gerrit Janssen en Gerrit Vermeulen werden met 96 op gepaste afstand gedeelde tweede en Huub Straatman werd derde met
100 slagen.

Na aftrek van de drie slechtste resultaten werd Harrie Lenssen verdiend kampioen met een verbetering van 2,38 procent. Gerrit Janssen werd tweede met een negatieve verbetering van 3,43 procent. Jan Engels eindigde op plaats drie met 3.49 procent. Huub Straatman (4,35 procent), Leo Wilms (5,09 procent), Jan van der Haghen (5,82 procent) en Bets Wilms (11,23 procent) werden achtereenvolgens vierde tot met zevende. Gerrit Vermeulen en Gerrie Janssen speelden te weinig wedstrijden om voor een klassering in aanmerking te komen.