Dizzy Dance kreeg de eervolle uitnodiging voor een Dance Convention in Los Angeles.
Dizzy Dance kreeg de eervolle uitnodiging voor een Dance Convention in Los Angeles. Foto: Hoedemaekers

Internationale erkenning Dizzy Dance

Venray | Al vroeg in het jaar 2017 waarin het 25-jarig jubileum wordt gevierd, ontving Dizzy Dance uit Venray vorige week wellicht al het mooiste jubileumgeschenk: internationale erkenning door een uitnodiging voor een Dance Excellence Convention in het Amerikaanse Los Angeles. "Dit is een fantastische uitdaging."

Door Henk Lammen

De Dizzy Academy is onder leiding van Malou Linders gescout tijdens de Dutch Dance Battles door een partner van de Dance Excellence Convention in Los Angeles. Dit is een Dance Convention waar dansstudio's alleen op uitnodiging aan mogen deelnemen. Linders: "Ieder jaar worden er uit verschillende landen dansstudio's uitgenodigd om hun land te representeren. Om mee te mogen doen aan een dergelijk evenement is het belangrijk dat de dansers allround getraind zijn, wat betekent dat ze verschillende dansstijlen beheersen. Er is in heel Nederland gezocht naar een geschikte dansstudio en de Dizzy Academy is hiervoor uitgekozen. Daar zijn we heel trots op."

De convention vindt plaats van 1 tot 7 april 2018 en bestaat uit masterclasses, optredens tijdens de convention en in DisneyWorld, wedstrijden, gala's, een theatervoorstelling en nog meer activiteiten. Voor Dizzy Dance is het een unieke kans om Nederland te representeren tijdens een groots evenement waar dansers uit verschillende landen en verschillende choreografen samenkomen. Malou Linders benadrukt dat de uitnodiging uniek is. "Het is de eerste keer dat een Nederlandse dansschool die eer te beurt valt en het enthousiasme van de dansers en leiding bij Dizzy Dance is dan ook ongekend groot."

Malou Linders en Wilma Keijzers, docenten van Dizzy Dance, zijn vereerd met de uitnodiging om in Amerika te gaan dansen: "Niet iedereen zal de naam Dance Excellence iets zeggen, maar het voelt als een uitnodiging om deel te nemen aan een wereldkampioenschap. Dit is echt ongelooflijk!", zeggen ze beiden. De twee docenten voegen er direct aan toe dat de combinatie van een jubileumshow op 17 en 18 juni in de schouwburg, de zoektocht naar een goede eigen dansaccommodatie, met voldoende mogelijkheden om voor de meer dan 600 leden hun dans activiteiten uit te voeren, en nu dan de voorbereiding voor deze uitnodiging, een echte uitdaging is. "Maar ze zijn ook even vastbesloten om er samen met alle dansers van Dizzy Dance voor te gaan", zegt Wilma stellig.

"We kunnen dat natuurlijk niet alleen en krijgen al veel hulp. Al kunnen we nog meer hulp gebruiken", zegt Keijzers. "Een betere en eigen dansaccommodatie wordt ook echt urgent. We zijn uit ons jasje gegroeid. Maar de passie van alle dansers en ook de waardering van het Venrayse publiek, zoals deze weken weer bij de voorstellingen van Circus Mök, geven zoveel energie, dat we alle drie de uitdagingen met vertrouwen aan gaan", aldus Wilma en Malou. Ze besluiten in koor: "2017 wordt een echt Dizzy Dance jubileumjaar!"

Meer informatie over Dizzy Dance is te vinden op de website www.dizzydance.nl