Lezing IVN

Venray | IVN Geijsteren-Venray houdt op maandag 20 februari een lezing over de natuur in Polen. De lezing start om 20.00 uur en wordt gehouden in De Kemphaan in Venray en wordt gegeven door Herman van der Hart.

Polen is voor veel Nederlanders een relatief onbekend land. Op het gebied van ongerepte natuur en landschappen heeft het echter enorm veel te bieden. Polen heeft her en der nog de 'ouderwetse' landschappen die we vroeger in Nederland ook konden zien. De meest waardevolle natuurgebieden worden beschermd in 23 nationale parken, van het Warta Monding NP in het westen, tot het Biebrza NP en het meer bekende oerbos Bialowieski NP in het oosten.

Je kan er de meest uiteenlopende diersoorten aantreffen, waaronder de wisent, het grootste dier van Europa. Herman van der Hart is, landschap- en natuurfotograaf. Hij neemt de deelnemers voor de pauze mee door een aantal natuurgebieden in de herfst. Na de pauze laat hij de schoonheid zien van Polen in het voorjaar.


De Locht

Melderslo | In streekmuseum De Locht in Melderslo is op zondagmiddag 19 februari speciaal voor kinderen een demonstratie van de veilingklok.

Ook kunnen kinderen zich vermaken met oude spelen, een miniatuurkermis en een museumspeurtocht. Muziekgroep Vurdewind zorgt voor de muziek. Het museum is open op woensdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Zie ook www.museumdelocht.nl. De bijzondere activiteiten beginnen om 11.00 uur.