Azc-leerlingen naar Blitterswijck

BLITTERSWIJCK | Leerlingen van het asielzoekerscentrum op Het Roekenbosch krijgen binnenkort toch onderwijs in het eigen dorp. Aanvankelijk was het de bedoelingen dat kinderen van 4 tot 12 jaar in Meerlo en Swolgen naar school zouden gaan.

Vanuit de politiek en bewoners van Blitterswijck is vaker gevraagd waarom de azc-leerlingen niet naar de St.Annaschool gaan. De reden was dat in Meerlo en Swolgen meer ruimte was omdat in beide scholen twee lokalen leegstonden. Op de St.Annaschool was slechts een klaslokaal beschikbaar.

Vanwege de lagere bezetting van het azc is tot nu toe alleen gebruikgemaakt van basisschool Megelsheim in Meerlo. Hier draaien momenteel twee schakelklassen met 52 kinderen. De ruimte in Meerlo is te krap geworden waardoor er een derde groep bijkomt. Deze nieuwe schakelklas krijgt geen onderdak in Swolgen maar in Blitterswijck. De verwachting is dat er geen vierde groep meer gevormd hoeft te worden. Op de St. Annaschool krijgen de jongste kinderen, van 4 tot 7 jaar, onderwijs. De oudere basisschoolleerlingen blijven naar Meerlo gaan. De dorpsraad en de ouders van Blitterswijckse basisschoolleerlingen zijn vorige week geïnformeerd over de komst van de azc-leerlingen.


Nog geen optreden illegale bewoning

BLITTERSWIJCK | Voorlopig gaat de gemeente nog niet optreden tegen de illegale bewoning op recreatiepark Het Roekenbosch.

Rondom het afgeschermde asielzoekerscentrum is er illegale bewoning door arbeidsmigranten en woonurgenten.

Medio dit jaar wordt een besluit genomen. Zodra het businessplan van Het Roekenbosch bekend is. Na het vertrek van het azc, over vier jaar, krijgt het park een grote opknapbeurt. Mogelijk dat de illegale bewoners tot die tijd nog gedoogd worden.